Marius Șumudică, apărat după ce a fost numit “țigan” de un comentator tv turc: “Cerem scuze publice”

Sindicatul fotbaliştilor români (AFAN) a luat poziție în urma afirmaţiilor rasiste şi xenofobe făcute la adresa antrenorului Marius Şumudică.

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România condamnă ferm comentariile rasiste şi xenofobe la adresa antrenorului român Marius Şumudică care recent şi-a încheiat contractul cu Gazişehir Gaziantep FK din Turcia. Respectăm dreptul la liberă exprimare, însă atitudinea şi mesajele comentatorului TV Erman Toroglu au depăşit cu mult graniţele unor comentarii/opinii decente“, se arată într-un comunicat al sindicatului publicat, marţi, pe site-ul său oficial.

sumudica 770x470 1

Ne manifestăm surprinderea şi dezamăgirea pentru modul în care Erman Toroglu a găsit de cuviinţă să facă aprecieri la adresa lui Marius Şumudică cu atât mai mult cu cât acesta este un fost fotbalist şi arbitru.

Nu există nicio justificare pentru termenii şi calificativele utilizate de acesta într-o dezbatere televizată la un post de televiziune respectabil aşa cum este Aspor. Cerem postului de televiziune Aspor să adreseze, în numele canalului TV, scuze publice domnului Marius Şumudică şi le recomandăm acestora să-şi aleagă în viitor mai cu grijă colaboratorii“, se mai precizează în comunicatul citat.

Citește și EXCLUSIV | Reacția lui Gică Popescu, după ce Șumudică a fost numit „țigan”, în Turcia: “Indiferent ceea ce a făcut…”

Totodată, AFAN a solicitat o reacţie fermă din partea autorităţilor turce, similară cu cea pe care au avut-o în cazul arbitrului român Sebastian Colţescu, “altminteri toate pledoariile antirasiste şi antidiscriminare perorate în spaţiul public le vom considera a fi fost vorbe goale fără acoperire în respectarea unor principii mult clamate”.

La finalul săptămânii trecute, în timpul unei emisiuni, Erman Toroglu (72 de ani), fost fotbalist și arbitru turc, în prezent analist TV, a avut o reacție extrem de jignitoare la adresa lui Marius Șumudică. ”Se comportă ca un țigan, e un țigan”, a spus acesta. ”Cum să-i spun altfel, să-l numesc cerșetor?”, a mai spus fostul sportiv, iritat deoarece Șumudică a cerut un contract mai mare la fostul său club, Gaziantep.

Erman Toroglu

Marius Şumudică şi-a reziliat, duminică, de comun acord, contractul cu clubul turc de fotbal Gaziantep. Tehnicianul român a avut o serie remarcabilă de 15 meciuri consecutive fără înfrângere în acest sezon, la Gaziantep și a ocupat, temporar, primul loc în Super Liga turcă.

Citește și Discurs şocant la adresa lui Şumudică în Turcia! ,,Cum ar trebui să-i zic, cerşetor?”