Luka Maric are și susținători! Cu ce mare fundaș din Europa a fost comparat ghinionistul meciului de la Cluj

În cadrul etapei a 25-a din Liga 1, CFR Cluj a primit vizita lui FC Argeș, formație pe care a demolat-o cu un categoric 5-0, iar fundașul argeșenilor, Luka Maric, a fost eroul negativ absolut!

Fundașul croat a rupt echilibrul partidei după ce a provocat două penalty-uri pe care Ciprian Deac le-a transformat, în minutele 34 și 37. Imediat după reluarea meciului, același jucător și-a trimis mingea în proprie poartă și astfel, scorul se făcea 3-0. Până la final, campionii en-titre au mai punctat de două ori și s-au impus cu 5-0.

Evoluția lui Luka Maric a fost caracterizată și de fostul mare internațional, Ilie Dumitrescu, care spune că în ciuda erorilor comise, fundașul croat rămâne un jucător de bază pentru FC Argeș.

maric

”Primul gol marcat de CFR Cluj a cântărit mult. Când Maric a făcut 11 metri, echipa a pierdut mult din organizarea de joc. Nu trebuia schimbat, pentru că vorbim de un fotbalist de bază.

Până la urmă, meciul ăsta s-a jucat în trei minute. După ce au luat două goluri din două penalty-uri, piteștenilor le-a fost greu să scoată un rezultat pozitiv. FC Argeș e o echipă lucrată, bine organizată pe defensivă, dar cu CFR Cluj e greu. Când te-ai trezit cu 0-2 pe greșeli personale, s-a terminat”, a fost declarația lui Ilie Dumitrescu pentru Digi Sport.

De asemenea, fostul internațional l-a comparat pe Luka Maric cu Raphael Varane, un fundaș de clasă mondială de la Real Madrid. Campionul mondial cu Franța în 2018 a comis și el erori majore într-un meci din fazele superioare ale Champions League, cu Manchester City, iar Real Madrid a fost eliminată.

”Am văzut asemenea greșeli și la un nivel mai ridicat. În Champions League, la Varane, într-un Real cu City. Le-a făcut cadou două goluri englezilor. Nu trei, ce-i drept”, a conchis Ilie Dumitrescu.

Luka Maric (33 ani) a ajuns în octombrie 2020 la FC Argeș și a fost titular de bază. În trecut, a mai fost și la Dinamo, în sezonul 2016-2018.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | CFR Cluj a demolat-o pe FC Argeș, în epilogul etapei. Maric, ghinionistul serii. A provocat două penalty-uri și a dat un autogol