Fostul internaţional Ilie Balaci a decedat, duminică, la Craiova, la vârsta de 62 de ani. Medicii legişti au stabilit, în urma efectuării necropsiei, că decesul a survenit în urma unui infarct miocardic.

La doar cinci zile de la dispariția lui Ilie Balaci, fiica cea mare, Lorena Balaci a făcut declarații cutremurătoare despre ultimele clipe de viață a liderului Craiovei Maxima. Întrebată de cei de la Libertatea dacă informația conform căreia înainte ca Ilie Balaci să moară i-ar fi cerut mamei sale să îi facă un ceai cu lămâie este adevărată, fiica sa a dezmințit categoric această ipoteză:

”O prostie. Auzi, că ar fi murit în brațele mamei sale. Bunica este o femeie de 80 de ani. Care ceai cu lămâie? Tata nu bea ceai, ci doar cafea! Bunica i-a zis: „Liuță, îți fac o cafea”? Iar el i-a răspuns: „Parcă nu m-aș trezi. Aș mai sta în pat”!

Mai mult, Lorena aduce acuzații grave ministrului Sănătății, Sorina Pintea care declarase că Ministerul s-a autosesizat pentru a face o anchetă ca urmare a suspiciunilor familiei în ceea ce privește procedura de resuscitare și medicamentația prescrisă lui Ilie Balaci:

”Nu mă faceți să vorbesc aiurea, că-mi vin toate cuvintele urâte! Doamne, ce prostii a putut spune doamna aceasta! Noi, familia, n-am cerut nicio anchetă. Dacă i-aș întâlni pe doctorii aceia de la SMURD, i-aș strânge în brațe și le-aș mulțumi. Au făcut tot ce s-a putut. Când a decis să deschidă ancheta respectivă, doamna ministru a urmărit să-și facă reclamă, să se spună că muncește. Să vadă lumea că lucrează! Mai bine s-ar ocupa de problemele reale din Sănătate, că pleacă lumea cu bacterii din spitale.

Citește și Primele concluzii în ancheta privind decesul lui Ilie Balaci. „Protocolul a fost respectat”

Nici măcar nu cred că știe cine a fost Ilie Balaci. SMURD-ul a venit la 4 minute de la apel. Echipat cum trebuie. Vorbim de SMURD, nu vreo Ambulanță de județ. Mai repede de 4 minute însemna să se teleporteze oamenii aceia! Dacă este o instituție în țara asta în care am încredere, aia este SMURD! Oamenii ăia s-au luptat două ore cu Dumnezeu, ca să-l țină pe tata pe lumea asta! L-au intubat, au făcut tot ce a fost omenește posibil. Am aflat ulterior că elicopterul era pregătit, ca să îl aducă la București, în caz că îl stabilizau și putea fi transportat.”, a dezvăluit Lorena Balaci pentru Libertatea.