Primele reacții după meci:

Lorena Ostase: ”Am jucat foarte bine în prima repriză și sunt fericită pentru asta. Și primele 10 minute din repriza a doua au fost foarte bune, din păcate, cred că n-am crezut în noi până la capăt. Poate am fost și puțin extenuate, dar n-am avut încredere în noi și trebuie să rezolvăm treaba asta. Am demonstrat de mai multe ori că se poate, în prima repriză. Am fost acolo, am fost chiar peste ele în unele momente. Cu mai multă muncă, sperăm să fie mai bine pe viitor.”

Denisa Dedu: ”Mă bucur că 40 de minute am reușit să le ținem piept, am condus în unele momente. Ne-am bătut, ne-am luptat. Din păcate, în a doua repriză au fost niște decizii – și de arbitraj – pe care nu prea le-am înțeles. Îmi pare rău că am pierdut, dar mă bucur că am luptat. Azi atât s-a putut. Mai avem două meciuri, cu Suedia și Japonia, și ne vom concentra să le câștigăm.”

Intră AICI pentru a citi și Ryde arată cu degetul spre arbitraj: ”Și-au schimbat nivelul!”

România a pierdut meciul cu Rusia, scor 18-27, și nu mai are nicio șansă să obțină medalii la Campionatului Mondial.

”Tricolorele” au început foarte bine meciul, au jucat de la egal la egal cu rusoaicele, însă au căzut în repriza secundă, minutul 43, și nu au mai reușit să marcheze 12 minute!

Astfel, în urma acestui rezultat, echipa națională nu mai poate câștiga medalii la Campionatului Mondial. 

Update 09.23: România a fost de nerecunoscut în repriza secundă și a pierdut meciul cu Rusia, scor 18-27.

Update 09.20: Nu am mai marcat de 10 minute și am încasat 8 goluri! Rusoaicele conduc pe tabelă, scor 25-16.

Update 09.12: Fazele de atac ale României nu mai există, iar avantajul rusoaicelor este de 8 puncte, scor 16-24.

Update 09.07: Mai sunt 15 minute până la fluierul final, iar rusoaicele sunt în avantaj, scor 20-16.

Update 09.04: Timeout. Rusoaicele conduc cu 17-15.

Update 09.02: Rusoaicele au profitat din nou, au revenit în avantaj pentru câteva minute, însă ”tricolorele” au egalat! România – Rusia, scor 15-15.

Update 08.55: Este în continuare egalitate pe tabelă, scor 12-12. Neagu și Polocoșer au marcat pentru România.

Update 08.50: A început repriza secundă!

Update 08.40: Statistica primei reprize

Update 08.36: Egalitate pe tabelă! Pristavița a marcat pentru ”tricolore”. România – Rusia, scor 10-10, iar prima repriză s-a încheiat!

Update 08.28: Partida se joacă de la egal la egal! Jucătoarele noastre au marcat de încă 5 ori. România – Rusia, scor 9-10.

Update 08.20: Avantajul adversarelor este tot de 4 puncte. Vizitiu și Perianu au marcat pentru România, iar Vyakhireva a ajuns la 3 goluri în acest meci. România – Rusia, scor 4-9.

Update 08.16: Greșelile din defensivă sunt taxate de rusoaice, care au marcat de 7 ori! România – Rusia, 3-7.

Update 08.12: România a cerut timeout!

Update 08.10: Perianu a marcat din nou, însă rusoaicele ne-au prins pe contraatac și au profitat. România – Rusia, scor 3-4, după 10 minute.

Update 08.05: După 5 minute de joc, scorul este 2-2. Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a României, și Perianu au punctat pentru ”tricolore”.

Update 08.00: A început meciul!

România e gata să facă un nou meci mare la Mondiale!

Azi, de la ora 08:00, fetele noastre vor da peste Rusia, în primul meci din grupele principale.

România are și o revanșă de luat, după ce Rusia ne-a bătut anul trecut, la Euro, în semifinale, scor 22-28.

Rusia a câștigat toate meciurile de la Euro și are șanse mari să joace finala, dar Oana Manea e optimistă: „Rusia este o echipă extrem de puternică, toate jucătoarele sunt bune, sunt de mult timp împreună, au omogenitate, au şi experienţă, dar nimic nu e imposibil. Am încredere în fete că vor lupta până la capăt”.

„Se vede de la antrenamentul de azi că fetele se simt altfel, sunt mult mai încrezătoare. Pentru fetele tinere înseamnă ca pot mult mai mult decât au arătat până acum. Sunt foarte bucuroasă că această echipă a văzut ieri că poate să joace mult mai bine decât a făcut-o în meciurile anterioare și că poate fi o surpriză plăcută la acest turneu. A fost un test de maturitate pentru jucătoarele tinere. În timpul meciului cu Ungaria am simțit o conexiune cu fetele cu care nu am mai jucat niciodată până acum.

Am văzut fete care se uitau în ochii mei și îmi spuneau: „Cris, sunt aici, liberă” sau „Îți fac blocaj”, lucruri pe care nu le-am avut până acum în turneu. Asta înseamnă că echipa se maturizează și se omogenizează. Nu meritam să jucăm pentru locurile 13-24. Suntem în primele 12 echipe la acest turneu. Nu este puțin lucru, dacă ne uităm la Franța sau Brazilia, care nu au ajuns până aici. În afară de meciul cu Spania, care a fost dezastruos, echipa a crescut de la meci la meci. Suntem pozitive, încrezătoare, așteptăm cu nerăbdare meciurile din main round”, a afirmat Cristina Neagu.