Liga I, mai grea ca La Liga. De ce i-a fost dificil unui titular al CFR-ului să se adapteze la fotbalul din România

Mijlocaşul Michael Pereira (33 de ani) a devenit titular incontestabil la CFR Cluj, dar francezul s-a adaptat greu la fotbalul din România.

Cu toate că a evoluat în Spania și în Turcia, Pereira a întâmpinat dificultăți în Liga I.

Îmi cunosc calităţile, ştiu că pot face mai mult. Adaptarea mea în acest campionat a fost dificilă şi să nu uităm că sunt la o echipă care a luat campionatul, cu jucători buni. A fost greu să intru în formă, în familia CFR. Cred că în ultimele luni am intrat în sistemul de rotaţie, am primit încredere de la antrenor, cei din club cred în mine, aşa că încerc să dau totul pentru echipă. Sper că la anul, în 2021, să dau totul şi să fie bine pentru mine“, a declarat Pereira.

pereira
sursa foto: fanatik.ro

Pereira a evoluat în atualul sezon, în 20 de meciuri, în timp ce în tot sezonul trecut, francezul a îmbrăcat ticoul CFR-ului în doar 18 partide.

Cred că suntem favoriţi (n.r. – în lupta pentru titlul Ligii 1). Avem experinţă, acum ne putem concentra doar pe campionat. Am jucat din trei în trei zile în ultimele luni şi nu a fost aşa uşor, a fost avantaj pentru adversari. Acum avem un meci săptămânal. Echipa este împreună, aşa că sunt foarte pozitiv pentru ce urmează în noul an. Acum trebuie să ne odihnim, pentru că a fost complicat şi cu gânduri bune pentru viitor“, a mai spus fotbalistul ofensiv de la CFR Cluj.

Pereira a fost adus, la dorința lui Dan Petrescu, din postura de jucător liber de contract. A mai jucat de-a lungul carierei la Alfortville (Franța), Mallorca, Granada și Yeni Malatyaspor.

Citește și Edi Iordănescu, replică pentru Alex Chipciu, după schimbarea din meciul cu Craiova: ,,Nu voi tolera niciodată aşa ceva”