Justin Ştefan, acuze fără margini la adresa lui Răzvan Burleanu: ,,Acest blocaj ţine de un interes electoral”

Un scandal de proporţii a izbucnit între FRF şi LPF, după ce Răzvan Burleanu a făcut mai multe declaraţii, joi, în urma şedinţei Comitetului Executiv.

Preşedintele FRF i-a acuzat pe cei de la Ligă că vor să controleze arbitrajul din România, pentru a favoriza anumite cluburi. Acesta a mai spus că implementarea sistemului VAR întârzie în Liga 1 tocmai din cauza LPF.

burleanu 1
sursa foto: frf.ro

Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a reacţionat la aceste acuzaţii aduse de Răzvan Burleanu. Omul de la Ligă spune că în privinţa sistemului VAR totul ţine de un blocaj electoral, la anul fiind alegeri şi la LPF, şi la FRF.

Citeşte şi Implementarea VAR, motiv de război! Burleanu a ieşit la atac: „Palavragii de la Ligă vor control pe arbitraj!”

,,Am văzut declaraţiile domnului Burleanu de ieri. Această afirmaţie o consisder ridicolă, pentru că în România, arbitri sunt recrutaţi formaţi de FRF. Mai mult decât atât, după implementarea VAR în România, arbitrii VAR vor fi delegaţi de FRF. Cu alte cuvinte, mă întreb şi eu oare cum am putea controla anumite decizii atâta timp cât nu noi numim arbitrii. 

Justin Stefan

Până la urmă declaraţiile de ieri vin din partea conducătorului suprem al fotbalului românesc, să îmi scuzaţi ironia. Păi, dacă eşti conducător şi vezi că există o dispută, pui mâna pe telefon, îl suni pe Gino Iorgulescu, suni la LPF, şi îi inviţi pe cei de acolo să discutaţi până se va rezolva problema. Ştiţi când se alege Papa, stau cardinalii până îl aleg. Aşa trebuie să fie. Exemplul poate e forţat, dar explică ce trebuie să se întâmple. Te întâlneşti cu cei de la Federaţie şi stai acolo până rezolvi problema.

Eu cred că acest blocaj ţine de un interes electoral, la anul vor fi alegeri la FRF şi la LPF şi cred că în acest moment, din păcate, pe seama VAR-ului asistăm la o luptă care are iz electoral. Îi transmit o invitaţie publică domnului Burleanu să ne întâlnim toţi din conducerea FRF şi LPF, să stăm de vorbă, să luăm legile şi regulamentele.

Să vedem ce trebuie să facă încă o dată fiecare, deşi noi ştim ce ar trebui să facă fiecare, şi să ajungem la o decizie finală. Tocmai pentru a fi pregătit de un refuz al domnului Burleanu de a ne întâlni, noi am apelat la FIFA şi am solicitat să facă o mediere pentru a spune ei ce trebuie să facă LPF şi FRF. Eu cred că astea nu sunt înţelese.“, a declarat Justin Ştefan la Pro X.

Citeşte şi Răspunsul LPF, după acuzaţiile lansate de Burleanu: ,,Am văzut că îi plac cifrele şi îi ofer eu câteva”