Alexandru Pașcanu (20 de ani), fundașul lui Leicester și al echipei naționale de tineret, a vorbit despre șansele României la EURO 2019 și despre planurile sale de viitor. Gigi Becali a anunțat că vrea să-l aducă pe Pașcanu la FCSB.

Pașcanu a jucat doar pentru echipa U23 a lui Leicester și intră în ultimele șase luni de contract în luna ianuarie, când poate semna cu orice club.

Alex Pașcanu a fost om de bază pentru naționala de tineret în campania de calificare la Campionatul European de anul viitor.

A fost un an reușit în care am realizat o performanță istorică. În 2018 m-am simțit bine atât la echipa de club, cât și la echipa națională. Am dovedit că putem realiza orice, pornind cu șanse mici de calificare, în viziunea multora. Cu sacrificiu și ambiție am reușit! În același timp, după calificare a început lumea să mă cunoască mai bine. Sperăm să facem un turneu final pe care să ni-l amintim mereu cu bucurie.

Momentan joc pentru echipa Under 23. Sunt mulți colegi care se gândesc la cluburi din ligile inferioare unde să joace constant, dar eu îmi doresc să ajung la primă echipă și sper să am șanse. Recent, m-am antrenat din ce în ce mai des cu seniorii. Și cred că decizia cea mai bună pentru mine este să rămân aici măcar până în vară„, a spus Pașcanu, într-un interviu pentru site-ul FRF.

Directorul sportiv al FCSB, Mihai Stoica, a anunțat că Gigi Becali este hotărât să-l aducă pe Alexandru Pașcanu, iar selecționerul Cosmin Contra consideră că ar fi o mutare bună pentru ambele părți.

Gigi m-a întrebat de Pașcanu, dar am spus că nu-l cunosc și că nu-l pot evalua pentru că n-a jucat niciun meci la seniori, la 20 de ani. Poate dacă-l debuta Cosmin Contra la națională, avea și el primele minute la seniori. Dar, el aparține lui Leicester U21 și a jucat la naționala de tineret. Gigi a spus <Băi, eu o să-l iau, risc>”, a spus MM la DigiSport.

Chiar i-aș recomanda să semneze. Eu cred că va juca Pașcanu dacă vine la Steaua. Și, automat, situația lui se schimbă, din jucător la U23 la Leicester vine la Steaua și se bate la titlu aici, jucând meci de meci, pentru că are calități să joace meci de meci. E clar că, dacă aș alege eu pentru el, aș alege să meargă la Steaua, pentru că știu că ar crește din toate punctele de vedere„, a precizat Contra la Telekom Sport.