Ion Țiriac nu readuce turneul “Năstase-Țiriac Trophy” la București: “Trebuie să treci de jandarmul de la intrare!”

Sursa Foto: Profimedia Images

George Cosac, fostul șef al Federației Române de Tenis a dezvăluit motivul pentru care Ion Țiriac nu vrea să mai organizeze turneul ATP 250 la Arenele BNR.

Fostul președinte al FRT, George Cosac a dezvăluit că principalul motiv pentru care Ion Țiriac, actualul șef al Federației Române de Tenis nu vrea să readucă turneul ATP 250 la București din cauza neîntelegerii cu Banca Naționala Română. Turneul “Năstase-Țiriac Trophy” a fost mutat din București din cauza degradării a Arenelor BNR.

Banca Națională a României refuză să cedeze Arenele BNR autorităților locale pentru a putea fi reabilitate, motiv pentru care Ion Țiriac nu vrea să readucă turneul ATP “Năstase-Țiriac Trophy” în complexul sportiv din Cotroceni.

Au fost discuții la nivel mult mai înalt despre Arenele BNR, între ministrul Sportului și domnul guvernator, Ion Țiriac și Ilie Năstase. Din păcate nu s-a ajuns la un consens! Din câte știu, Banca Națională a României nu are ca obiect de activitate, printre altele, și domeniul sportiv.

nastase tiriac profimedia 0158039221 scaled
Sursa Foto: Profimedia Images AFP PHOTO DANIEL MIHAILESCU

Neavând domeniul sportiv, este greu să investească și să renoveze arenele. Noi am avut numeroase demersuri și întâlniri, dar ele sunt în proprietatea băncii și ca să poți intra în Parcul cu Platani trebuie să treci de jandarmul de la intrare” a declarat George Cosac pentru GSP.

Citește și Ioana și Ilie Năstase divorțează! Soția fostului tenismen a depus actele de divorț

“Este adevărat că până în 2019 noi am reușit să organizăm cea mai importantă competiție de tenis feminin din România și din sud-estul Europei. Cu ajutorul competiției aveam acces în baza BNR, plătind o anumită chirie și utilitățile. Și la turneul masculin, licența este a domnul Țiriac! În momentul în care va avea o bază de nivel european, turneul va reveni în România.

BRD nastase tiriac profimedia 0239237710 scaled
Sursa Foto: Profimedia Images

Gândiți-vă că la un moment dat, într-una dintre finalele jucate de Simona, transmisia a fost live în peste 50 de țări. Nu poți să vii în 2021 să faci o transmisie într-o bază sportivă amenajată într-o parcare. Cu niște schele, scaune… E o rușine!” a declarat Cosac pentru sursa citată

Citește și Simona Halep, după retragerea de la Dubai: ,,Sunt dezamăgită că nu pot să-mi apăr titlul”