Marius Copil (locul 94 în clasamentul mondial) a pierdut meciul împotriva italianului Marco Cecchinato (locul 72 ATP), scor 6-2, 7-6 (4), 5-7, 2-6, 8-10, în primul tur al Openului Franței, de la Paris.

Partida a durat trei ore și 44 de minute. Românul a jucat impecabil în primele două seturi, în special la serviciu, pe care nu l-a cedat deloc. Momentul psihologic s-a dovedit a fi în game-ul 11 al setului trei, când Cecchinato a făcut break pentru 6-5.

În setul al patrulea, Copil a părut fără reacție și a greșit foarte mult, în timp ce italianul a comis o singură eroare neforțată. În decisiv, Marius și-a recăpătat forța la serviciu și calmul, iar partida s-a prelungit. Ultimul set a durat mai bine de o oră și a consemnat un singur break, când scorul era 8-8.

23 de ași și 76 de lovituri direct câștigătoare a reușit Marius Copil, făcând cel mai bun meci pe zgură în acest an. Cu toate acestea, Marco Cecchinato a avut câștig de cauză grație unui joc mai curat și mai calculat (23 de erori neforțate, 51 de lovituri câștigătoare).

Marius Copil (27 de ani) nu a depășit niciodată primul tur la Roland Garros. Pentru participarea din acest an, arădeanul va primi 10 puncte în clasamentul ATP și un cec în valoare de 40.000 de euro.