RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

INCREDIBIL! Cine l-a propus pe Cosmin Contra în funcția de selecționer al României

Rudi Verkempinck, 52 de ani, secundul selecționerului german Christoph Daum la naționala României în perioada mandatului acestuia (7 iulie 2016-14 septembrie 2017) a vorbit recent despre experiența pe banca tricolorilor, despre plusuri și minusuri, despre ce ar trebui să facem în continuare, despre relația cu jucătorii, cu șeful FRF și cu presa.

La un an distanță, Rudi Verkempinck a făcut o radiografie completă a celor 14 luni petrecute pe banca primei reprezentative a României, alături de selecționerul german Christoph Daum. Printre multe dezvăluiri ale belgianului făcute pentru Libertatea, cea mai interesantă pare a fi aceea conform căreia Daum le-a spus celor de la FRF că, dacă trebuie să aducă alt selecționer, trebuie să îl aducă pe Cosmin Contra:

”Nimeni nu știe asta, dar cât am stat în București, după rezilierea contractului, am lucrat 10 zile cu Cosmin Contra și i-am dat toate informațiile, i-am explicat ce am adus noi bun și ce poate face el mai bine în viitor. Însuși Christoph le-a spus celor de la FRF că, dacă trebuie să aducă alt selecționer, trebuie să îl aducă pe Cosmin Contra.

Citește și VIDEO | Dănciulescu, în lacrimi după meciul de la Galați! Dan Nistor a dezvăluit totul

Este un antrenor dinamic, avea rezultate bune cu Dinamo în acel moment, făcuse treabă bună la Petrolul. Ca o paranteză, când am venit, nu era nici o bază cu jucătorii, nimic informatizat, nimic-nimic. La final, Cosmin avea totul la cheie. În plus, când am semnat rezilierea, am renunțat la două luni de salariu în semn de respect pentru Răzvan Burleanu”, a dezvăluit Rudi Verkempinck pentru Libertatea.

Mandatul lui Christoph Daum: 3 egaluri, 3 victorii și 4 înfrângeri în 10 meciuri.

Preliminariile CM 2018

1-1 cu Muntenegru
5-0 cu Armenia
0-0 cu Kazahstan
0-3 cu Polonia
0-0 cu Danemarca
1-3 cu Polonia
1-0 cu Armenia
0-1 cu Muntenegru
Amicale: 0-1 cu Rusia, 3-2 cu Chile

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare