Rio Ferdinand, fost căpitan al naționalei Angliei și al echipei Manchester United, a dezvăluit că obișnuia să bea 9-10 halbe de bere după meciuri și o parte a carierei sale este ‘în ceață’ din cauza consumului excesiv de alcool.

Într-un interviu exploziv pentru The Guardian, Rio Ferdinand (40 de ani) a vorbit deschis despre problema lui cu alcoolul. Primii ani ai carierei, la West Ham United, au fost cei mai grei din acest punct de vedere.

 

Obișnuiam să beau foarte mult când eram tânăr. Puteam să ajung la opt, nouă, zece halbe de bere. Apoi treceam la votcă. Din nou în cantități foarte mari. Eram toată ziua beat, apoi mă trezeam și o luam de la început. Le spun oamenilor care mă întreabă dacă am vreun regret în cariera de jucător că mi-aș fi dorit să nu beau alcool.

Când eram tânăr, eram un nebun! Anumite părți din cariera mea de la West Ham sunt în ceață. Aud despre anumite momente din meciuri, iar eu ascult și dau din cap. Habar nu am despre ce vorbesc ei. Nu-mi amintesc„, a spus Ferdinand.

Fostul fundaș central vorbește despre o adevărată ‘cultură a alcoolului’ în fotbalul englez, în anii ’90.

Era o cultură diferită… o cultură a alcoolului era la West Ham. Fotbal, alcool și cluburi de noapte, ăsta era programul. Așa trăia toată lumea la acea vreme. Am avut mare noroc. Am avut abilitatea naturală de a depăși această perioadă din viața mea„, a mai spus Rio Ferdinand pentru The Guardian.

Rio Ferdinand a debutat la echipa de seniori a lui West Ham în 1995, apoi s-a transferat la Leeds United. În 2002, Manchester United a plătit 41 de milioane de lire în schimbul fundașului.

A urmat o carieră impresionantă pe Old Trafford: 312 apariții, șase titluri în Premier League și o Ligă a Campionilor (2008).

Rio Ferdinand a strâns 82 de selecții în naționala Angliei, fiind considerat unul dintre cei mai buni fundași centrali din toate timpurile.