Încă un străin din Liga 1 vrea la naționala României: “Normal că mă gândesc la echipa națională!”

După convocarea în premieră la echipa națională a căpitanului de la CFR Cluj, Mario Camora, selecționerul Mirel Rădoi se pare că a deschis drumul și altor străini din România, care se gândesc la convocarea sub tricolor!

Unul dintre cei mai buni fotbaliști din actualul sezon de Liga 1, Dumitru Cardoso, atacantul celor de la Gaz Metan Mediaș, a declarat la finalul meciului de aseară, câștigat de echipa sa pe terenul celor de la UTA, scor 3-1, că așteaptă convocarea lui Rădoi și continuă să muncească pentru acest lucru.

cardoso

“Mă bucur foarte mult pentru victoria asta în primul rând. Personal, e frumos să înscriu de două ori, dar mă bucur mai mult pentru victorie. Mister știa că pe dreapta mă simt mai bine, dar încerc să mă adaptez pe fiecare poziție.

Normal că mă gândesc la echipa națională. Poate că nu a ajuns momentul, dar muncesc pentru asta!, a declarat Dumitru Cardoso la finalul meciului de aseară.

La finalul anului trecut, selecționerul Mirel Rădoi a mărturisit că atât atacantul de la Gaz Metan Mediaș, Dumitru Cardoso, cât și cel de la CFR Cluj, Bilel Omrani, sunt doi jucători care sunt pe placul său și ar putea fi naturalizați pentru echipa României și chiar a spus că va discuta la federație acest lucru.

Citește și Gigi Becali s-a decis în privința unui transfer! Motivul incredibil pentru care jucătorul nu poate ajunge la FCSB

“În momentul de faţă sunt doi jucători străini care i-aş putea identifica în momentul de faţă ca jucători care ar putea fi naturalizaţi, Omrani şi Cardoso. Sunt jucătorii care mie îmi plac şi o să avem o discuţie la nivel de federaţie. Nu avem cum să facem procedurile (n.a. pentru meciul cu Islanda). Dar, pentru perioada următoare… Va fi foarte greu, pentru că trebuie să vedem exact procedurile juridice, dacă are naţionalitate, cum, de la cine, bunic, străbunic, dacă are buletin sau paşaport…”, a declarat Mirel Rădoi pentru Telekom Sport.

Dumitru Cardoso are nu mai puțin de patru cetățenii în acest moment, braziliană, italiană, suedeză, dar și română, pe care a moștenit-o de la tatăl său.

Atacantul celor de la Gaz Metan a ajuns grație dublei de aseară la 6 goluri marcate în Liga 1 și este pe locul 3 în clasamentul marcatorilor din România, după Florin Tănase și Dennis Man, ambii cu câte 9 reușite.

Citește și Anunț uriaș despre CSA Steaua: ”Sunt niște oameni care se pregătesc să preia acest club”