Încă un nume mare sare în apărarea lui Colțescu: “Intenția nu poate fi judecată drept rasism”

Fostul arbitru elvețian Urs Meier (61 ani) sare în apărarea lui Sebastian Colțescu după evenimentul nefericit din meciul de UEFA Champions League, PSG-Bașakșehir.

Centralul Urs Meier din partida Danemarca-România scor 2-2 unde prima reprezentativă a ratat calificarea la EURO 2004 a vorbit despre incidentele de marti seară din Liga Campionilor.

Fostul arbitru FIFA a spus că intenția lui Sebastian Colțescu nu poate fi judecată drept rasism.

UrsMeier

“În limba română, «negru» înseamnă negru. Când șeful tău aleargă spre tine, ca Hațegan spre al patrulea arbitru, și întreabă: «Cine a fost?», iar tu îi răspunzi lui într-un moment incendiar: «A fost negrul de acolo», atunci intenția nu poate fi judecată drept rasism în acest context.”

Citește și Doliu în sportul românesc! Unul dintre cei mai apreciați conducători din fotbal s-a stins din viață

coltescu3

“Iar pentru mine, intenția este decisivă în evaluarea unei asemenea situații. Antrenorii și membrii staff-ului n-au numere, ca jucătorii, deci este de înțeles că spune în mai multe rânduri «negrul acela» pentru a face diferențierea” a spus Urs Meier pentru Teleclub unde este analist.

Brigada de arbitrii români delegată la meciul din Franța a fost atacată din toate direcțiile de mai mulți oameni din fotbalul mondial, și nu numai. Al patrulea arbitru delegat pentru meciul din UEFA Champions League, Sebastian Colțescu, este acuzat de rasism după ce i-a comunicat în cască centralului Ovidiu Hațegan să îl avertizeze pe unul dintre membri din staff-ul echipei din Turcia, pe care l-a identificat ca fiind “ăla negru”.

Citește și Un fost președinte de la Dinamo știe unde au greșit spaniolii: “Cum poți să faci aceste lucruri?”