În mijlocul anchetei în care Colțescu este acuzat de rasism, UEFA a lansat un documentar despre discriminare

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a transmis un mesaj în care subliniază lupta contra discriminării. Mesajul a fost transmis în timp ce forul anchetează cazul de rasism în care a fost implicat arbitrul Sebastian Colţescu.

UEFA a lansat un documentar despre rasism, pe care l-a numit ”Outraged”. Ceferin a profitat de ocazie pentru a transmite un mesaj despre lupta contra rasismului, informează mirror.co.uk.

Mesajul transmis de forul continental este clar, ”nu tolerăm sub nicio formă rasismul şi discriminarea”. Un mesaj care ar putea să ne ofere un indiciu despre direcţia pe care o urmează ancheta UEFA, în care Sebastian Colţescu este acuzat de rasism.

UEFA face multe, dar nu este niciodată suficient. Trebuie să facem mai multe, dar avem nevoie de sprijin puternic din partea guvernelor. Avem o problemă cu unele guverne, deoarece acestea au o problemă cu discriminarea. Fotbalul este ceva ce este urmărit de miliarde de oameni din întreaga lume. Trebuie să arătăm că discriminarea este greşită.

Este foarte important ca jucătorii să vorbească. Ei sunt cei care suferă discriminări. Trebuie să vorbim cu jucătorii care sunt pe teren şi care simt direct discriminarea”, a fost mesajul transmis de Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, potrivit sursei citate.

ceferin-uefa

Jucătoarea americană de fotbal  a vorbit despre rasismul de pe glob și despre cum a fost tot mai vizibil în ultima perioadă: „Vedem o creștere a extremismului de dreapta în întreaga lume. Oferă entuziasm oamenilor care gândesc ca ei și își spun: «Oh, nu sunt singurul care simte așa». Înainte de Donald Trump era mult mai inacceptabil să spui în mod flagrant lucruri rasiste. Oamenii se simt acum împuterniciți să spună și aceste lucruri”.

Megan Rapinoe

Meciul de fotbal Paris Saint-Germain – Istanbul Başakşehir, din cadrul etapei a șasea a grupelor Ligii Campionilor, a fost întrerupt în urma unui incident considerat rasist.

Arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu, într-o conversație cu Ovidiu Hațegan, l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce, camerunezul Pierre Achille Webo, cu termenul de ”ăla negru”. Cele două echipe au părăsit terenul acuzând remărci rasiste din partea arbitrului de rezervă.

coltescu 4

Citește și Reghecampf şi episodul neplăcut din perioada Steaua! ,,După acel meci, Gigi Becali a avut mari probleme”