RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Ilie Năstase, dezvăluiri de senzație din viața sa: “Am spart primii bani din tenis într-un club din Paris și m-am întors acasă cu autobuzul!”

Unul dintre cei mai importanți sportivi români din istorie, Ilie Năstase, a mărturisit câteva lucruri care i s-au întâmplat de-alungul carierei de tenismen!

Fostul tenismen, Ilie Năstase (74 de ani), a acordat un interviu Asociației Tenisului Profesionist (ATP) prin care a comemorat anumite lucruri ce au avut loc când acesta activa ca sportiv profesionist.

Năstase a vorbit despre ce a făcut cu primii bani câștigați din tenis, iar mai apoi a discutat despre succesul pe care l-a avut la Turneul Campionilor, unde a reușit să câștige nu mai puțin de 4 finale din 5 posibile.

ilie nastase

“Îmi amintesc că atunci când am câștigat primii bani din tenis, am petrecut într-un club din Saint-Germain și i-am spart pe toți! A doua zi m-am întors acasă cu autobuzul. Tim, crede-mă că nu ieșeam în oraș atunci când pierdeam, doar după unele turnee câștigate. Poate sunt nebun, dar nu prost! Am pierdut odată cu Gerulaitis, cred că doar atunci am ieșit în oraș după o înfrângere.”, a declarat Năstase în cadrul interviului acordat pentru ATP.

Ulterior, Ilie Năstase a rememorat și marile meciuri pe care le-a făcut la Turneul Campionilor, competiție pe care o domină și în prezent datorită celui mai bun procentaj din istoria turneului, cu 22 de victorii și doar 3 înfrângeri.

Citește și Adi Petre şi calităţile pe care nu şi le-a expus la FSCB! ,,L-am evaluat cu atenţie”

“Am un record excelent la acest turneu și nu știu să vă spun cum am reușit. Pot spune că a fost turneul meu norocos, mereu am jucat cel mai bun tenis aici – 5 finale consecutive. Țin minte că în finala din 1974, contra lui Vilas, mingea era foarte lentă pe iarba din Melbourne.

Erau aproape condiții ca pe zgură și l-am prins pe Vilas într-o formă bună. Am crezut că am o șansă să câștig pentru a 4-a oară turneul, dar am ratat-o. Totuși, am reușit asta următorul an, în 1975 la Stockholm. L-am învins pe pe Borg în finală cu 6-2, 6-2, 6-1, poate unul dintre cele mai bune meciuri. Borg era pe val, următorul an a câștigat Wimbledon-ul dacă nu mă înșel. Iar eu am jucat cel mai bun tenis, nu știu cum am făcut-o, dar l-am învins!”, a mai spus Ilie Năstase.

Ilie Năstase a fost unul dintre cei mai mari jucători de tenis ai lumii, fiind liderul mondial în două rânduri, 1972 și 1973. De-alungul carierei de sportiv profesionist, Năstase a câștigat nu mai puțin de 83 de trofee, printre cele mai importante fiind cele de la Turneul Campionilor, una dintre cele mai importante competiții ale lumii, unde a izbutit să ridice de patru ori premiul deasupra capului.

Citește și FOTO | Lewis Hamilton, egalul lui Michael Schumacher. Britanicul a câștigat al 7-lea titlu mondial

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare