“Il Luce” nu a fost iertat de fosta sa echipă, Șahtior Donețk: “A fost o dezamăgire în ceea ce privește relațiile interumane!”

Mircea Lucescu a stat pe banca celor de la Șahtior Donețk nu mai puțin de 12 sezoane, mai exact din perioada mai 2004 și până în mai 2016!

Antrenorul român în vârstă de 75 de ani a surprins pe toată lumea în vara acestui an, atunci când a luat decizia de a merge la marea rivală a celor de la Șahtior Donețk, Dinamo Kiev. Lucescu senior a decis să înceapă o nouă provocare după câteva luni de pauză, iar decizia sa a stârnit multe controverse în Ucraina.

Mircea Lucescu a fost întâmpinat cu ostilitate chiar și de fanii lui Dinamo Kiev care i-au cerut imediat demisia și au trecut la amenințări la adresa sa. În cele din urmă, Lucescu a decis să rămână la Kiev și în prezent ocupă prima poziție în campionatul intern, la un singur punct de fosta echipă, Șahtior.

mircea lucescu

Directorul executiv al celor din Donețk, Sergiy Palkin, a vorbit despre situația din ultimul timp de la Șahtior și a mărturisit că decizia lui Mircea Lucescu de a merge la Dinamo Kiev este una dintre marile dezamăgiri și reprezintă o pată în ceea ce privește relațiile interumane din cadrul echipei de-a lungul timpului.

“De când sunt aici, am trecut prin două momente foarte dificile. În 2014, când am fost nevoiți să ne părăsim casa, și în 2020, un an greu pentru toată lumea. A fost și un an în care am pierdut oameni importanți. Scouterul nostru Sergiy Atelkin a murit, un om foarte bun.

Citește și Dan Petrescu a fost cerut pe banca lui Chelsea, după ultima înfrângere a “albaștrilor”

A fost și un an plin de dezamăgiri. În ceea ce privește relațiile interumane. Mă refer la Lucescu, care a decis să meargă la marea noastră rivală”, a spus Palkin, citat de sport.ua.

Mircea Lucescu ocupă în prezent primul loc în campionatul Ucrainei și a reușit să o califice pe Dinamo Kiev în primăvara europeană din UEFA Europa League, după ce a terminat pe locul 3 în grupa G din Champions League.

Ucrainienii vor întâlni formația belgiană Club Brugge în 16-imile Europa League.

Citește și Tehnicianul revelației din Serie A ar antrena în Liga I: “Mi-ar face plăcere să vin în România”