Halep atacă turneul de la Melbourne de pe tabloul principal! Cine sunt celelalte trei românce care țin capul de afiș

Cele două turnee de categorie WTA 500 vor avea loc în paralel și se vor desfășura în perioada 31 ianuarie și 6 februarie 2021!

Fostul lider mondial, Simona Halep (29 de ani), va începe ca din tun nou an și va avea parte de adversari pe măsură. Actualul loc doi în clasamentul WTA vine după o absență de mai multe luni luni, mai exact după turneul de la Roland Garros.

Alături de Halep, România va mai fi reprezentată de româncele Patricia Ţig (locul 56 WTA), Sorana Cîrstea (locul 71 WTA), respectiv de Irina Begu (locul 78 WTA).

jucatoare wta

jucatoare wta 2

Organizatorii turneului de la Melbourne au anunțat că la competiție vor fi prezente primele 49 de sportive din top 50 WTA, garantând astfel un spectacol de zile mari la cel de-al doilea turneu al anului, după cel de la Abu Dhabi.

Singura tenismenă care nu va lua parte la această competiție va fi Kiki Bertens, actualul loc 9 WTA, care este indisponibilă din cauza unei accidentări.

Primele 32 de jucătoare din clasamentul WTA vor fi împărțite în două serii, fiecare serie de câte 16 sportive, urmând ca acestea să fie capi de serie în tabloul principal de la Melbourne, la care se vor mai adăuga alte 64 de tenismene, stabilite prin tragere la sorți.

Atât calificările, cât și meciurile din tabloul principal vor începe pe data de 31 ianuarie și vor continua până pe data de 6 februarie. Toate sportivele prezente la acest turneu au fost nevoite să urmeze reguli foarte stricte din cauza COVID-19, fiind obligate să stea 14 zile în carantină pentru a evita orice fel de risc de infectare.

Citește și Motivul pentru care o echipă din Liga 1 a decis să nu facă cantonamentul în străinătate: “De asta am rămas în România!”