Halep a avut momente sclipitoare în primul meci la Australian Open! “Foarte bine jucat tactic”

simona-halep-australian-open

Simona Halep s-a calificat în turul doi la Australian Open, după ce a învins-o pe americanca Jennifer Brady, scor 7-6 (5), 6-1. Cristian Tudor Popescu a fost impresionat de evoluția româncei în primul meci la Melbourne.

Simona Halep (locul 3 WTA) va juca împotriva britanicei Harriet Dart (locul 173 WTA) în runda următoare.

Această victorie este cu atât mai preţioasă, cu cât a fost obţinută mai greu, în primul tur al Australian Open. Astfel de meciuri propulsează mai ales jucătoarele şi jucătorii mari, aşa cum este şi Simona Halep. Putem spune că, datorită lui Jennifer Brady, Simona ‘is back în business’. Este conectată la tenisul de mare turneu.

Am văzut nişte lucruri îmbucurătoare în acest prim meci. Spuneam după meciul cu Sabalenka că Simona trebuie să vină mai des în faţă şi aşa să se familiarizeze mai mult cu mingile jucate din apropierea fileului, în condiții de presiune. Asta a făcut Simona acum, a fost extraordinar. A pus trei stopuri, toate reuşite, toate cu punct, dintre care la minge de set a avut curajul să pună scurtă cu reverul şi a câştigat punctul.

La tie-break, la 2-2, a pus o scurtă perfectă şi de acolo s-a desprins şi nu a mai lăsat conducerea. A reacţionat excelent la mingile scurte ale lui Brady. Asta i-a dat încredere şi echilibrul s-a rupt în sensul normal, este o diferenţă de clasă între cele două. Foarte bine jucat tactic, Simona a alternat mingile înalte cu cele joase, a variat jocul“, a spus Cristian Tudor Popescu la DigiSport.

CITEȘTE ȘI -> VIDEO | Simona Halep își liniștește fanii, după ce s-a lovit la mână! „Nu este nimic periculos”