Simona Halep s-a calificat în turul doi la Australian Open, după ce a învins-o pe americanca Jennifer Brady, scor 7-6 (5), 6-1. Românca s-a lovit la încheietura mâinii drepte în primul set și a resimțit dureri, dar a precizat că nu este vorba despre o problemă gravă.

În timpul primului set, Halep a cerut intervenția fizioterapeutului, după ce s-a dezechilibrat și a căzut pe teren.

Simona Halep (locul 3 WTA) va juca împotriva britanicei Harriet Dart (locul 173 WTA) în turul doi la Australian Open.

Știam că (Jennifer Brady) va fi foarte motivată la startul meciului, am mai jucat împotriva ei și a fost foarte echilibrat. Are un forehand puternic, iar reverul a fost bun azi. Am încercat să o împing către baseline, să o fac să alerge după mingi. Am servit destul de OK. În setul doi, am fost mai relaxată și mai agresivă. Am încercat să închei rapid anumite puncte.

Nu este ușor să întâlnești în primul tur jucătoare care lovesc mingea puternic. Nu am avut ritm de joc, dar experiența m-a ajutat. Am știut că, dacă rezist în schimburile de mingi, voi avea o șansă bună.

Mă doare puțin încheietura, dar nu este nimic periculos în acest moment. Voi vedea mâine dimineață cum mă voi simți, după ce mă voi trezi. Nu știu de ce se întâmplă să cad în primul tur, dar poate că este un semn bun (râde).

O cunosc pe Harriet Dart, chiar dacă nu am jucat niciodată împotriva ei. Știu că va fi o adversară dificilă. Nu sunt pregătită în acest moment să vorbesc despre următoarea adversară, abia am încheiat meciul. Fiind o jucătoare de top, toată lumea vrea să te bată„, a spus Simona Halep la conferința de presă.