Gino Iorgulescu reacţionează la acuzele lui Răzvan Burleanu: ,,Mă deranjează atacurile astea”

Un scandal de proporţii a izbucnit între FRF şi LPF, după ce Răzvan Burleanu a făcut mai multe declaraţii, joi, în urma şedinţei Comitetului Executiv.

Preşedintele FRF i-a acuzat pe cei de la Ligă că vor să controleze arbitrajul din România, pentru a favoriza anumite cluburi. Acesta a mai spus că implementarea sistemului VAR întârzie în Liga 1 tocmai din cauza LPF.

razvan burleanu

Gino Iorgulescu, preşedintele LPF, a reacţionat la toate aceste acuze aduse de Răzvan Burleanu. Oficialul de la Ligă spune că este deranjat de declaraţiile venite din partea FRF, iar referitor la ceea ce înseamnă arbitraj, mai declară că Federaţia trebuie să-şi asume şi responsabilităţi, nu numai beneficii.

,,Consider că între cele două entități care conduc fotbalul românesc trebuie să existe un dialog permanent. Mă deranjează atacurile venite dinspre FRF, mai ales că liga a arătat mereu disponibilitate pentru dialog și pentru rezolvarea problemelor. Introducerea VAR trebuie să fie pentru toată lumea o prioritate. Vedem ce se întâmplă în Europa și trebuie să facem totul pentru a ajunge la acel nivel măcar din punctul acesta de vedere.

Gino-Iorgulescu-Justin-Stefan-LPF

Nu înțeleg cui îi folosesc aceste contre repetate între noi și FRF. Mi se reproșează aparițiile sporadice în mass media. Să lămurim și subiectul ăsta. Justin Ștefan este Secretarul General al LPF, este o persoană care se bucură de tot sprijinul meu. Cine își închipuie că Justin vorbește fără să se consulte cu mine, se înșală. Justin vorbește în numele LPF pentru că are această calitate și, mai mult, exprimă întocmai poziția instituției pe care o reprezintă.

Vă readuc aminte că noi am anunțat în urmă cu mult timp că suntem pregătiți să implementăm sistemul VAR. Ceea ce a ținut de noi am făcut. FRF-ul dorește să fie coordonator de proiect și să aibă control, în continuare, asupra arbitrilor. Mai întâi trebuie să își asume și responsabilitățile, nu numai beneficiile. Dar să nu uite de indicaţiile forumului internaţional, acelea că noi, LPF, suntem coordonatori de proiect, fiind cei care organizează Liga 1.”, a declarat Gino Iorgulescu, pentru Playsport.

Citeşte şi Răspunsul LPF, după acuzaţiile lansate de Burleanu: ,,Am văzut că îi plac cifrele şi îi ofer eu câteva”