Gică Popescu a vorbit despre caracterul lui Dan Petrescu. ‘Îmi spunea ”Băi, stai în banca ta!„’

Gică Popescu a vorbit despre relația pe care o avea cu Dan Petrescu la echipa națională și despre principiile pe care le are “Bursucul” ca antrenor. Petrescu este aproape de al doilea titlu consecutiv în Liga 1 cu CFR Cluj.

Popescu și Petrescu au fost colegi în apărare pe vremea ‘Generației de Aur’. Ambii au 51 de ani.

gica popescu dan petrescu

Da, el era un jucător ofensiv, însă… îmi aduc aminte când jucam la echipa naţională şi plecam înainte. Striga la mine şi mă făcea în toate felurile, până mă întorceam. Spunea <Băi, stai în banca ta!>. Noi îl avem pe Hagi. Luăm mingea, noi ne apărăm, i-o dăm lui Hagi şi trebuie să facă el ceva. Dar el pleca în faţă. El putea pleca, noi trebuia să stăm acolo. Ştiam că asta e calitatea lui numărul 1, jocul ofensiv“, a spus Gică Popescu pentru Telekom Sport.

Dan Petrescu este criticat pentru stilul defensiv al echipelor pe care le-a antrenat. Gică Popescu îl compară cu argentinianul Mauricio Pochettino, antrenorul lui Tottenham.

dan petrescu

Dan este un fel de Pochettino, care urmăreşte rezultatul. Nu îl interesează cum obţine rezultatul şi îi place să câştige. Este o persoană care acceptă greu, ca şi Gică de altfel, înfrângerea. Doi antrenori cu filosofii diferite despre fotbal, doi învingători…“, a mai declarat Gică Popescu.

CFR Cluj este favorită să câștige al doilea titlu la rând în Liga 1, având un avans de două puncte față de FCSB și un meci mai puțin disputat.