Gazonul hibrid de pe Arena Națională a fost montat. Cât costă noua suprafață de joc

Sursa Foto: PMB Facebook

București va găzdui patru meciuri de la turneul final al Campionatului European 2020, amânat un an. Trei meciuri din grupa C și unul din optimi se vor disputa pe Arena Națională.

Pe cel mai mare stadion din România a fost montat un gazon hibrid pentru partidele de la turneul final. Noua suprafață de joc a fost adusă tocmai din Italia și este un mixt de gazon natural și sintetic.

GazonArena1
Sursa Foto: PMB Facebook

Citește și Trofeul Euro 2020 este la București! Ce a declarat Nicușor Dan

Operaţiunile de montare a noului gazon au durat aproximativ 2 săptămâni şi au costat circa 2.2 milioane de lei, fără TVA (procurare, montare, asigurare servicii mentenaţă).
Producția de gazon hybrid a fost realizată la o pepinieră localizata în Cusago – Italia, conform protocoalelor de cultivare recomandate de ghidul USGA şi FIFA pentru cultivarea gazonului destinat terenurilor sportive. Cultivarea a urmat un program ecologic care presupune utilizarea de produse biologice, astfel încât să reducă cât mai mult utilizarea pesticidelor chimice.
Livrarea gazonului a fost realizată în camioane frigorifice pentru reducerea, pe cat posibil, a condițiilor de stres după recoltare pe durata transportului pe ruta Milano-Bucureşti, precizează Primăria Municipiului București.

“Până în prezent, au fost înlocuite aproximativ 10.000 de scaune, a fost proiectat şi înfiinţat un Centru Media EURO 2020, a fost înlocuit sistemul de control acces prin montarea de turnicheţi noi, s-au modernizat sistemele de supraveghere video şi s-a realizat unui sistem Voce date hardware Arena EURO 2020.

GazonArena
Sursa Foto: PMB Facebook

Au mai rămas de finalizat: modernizarea sistemelor de informare spectatori şi lucrările de reparaţii şi renovări. De asemenea, în perioada următoare va fi realizată şi modernizarea nocturnei” a mai scris pe rețelele sociale Primăria capitalei.

GazonArena3
Sursa Foto: PMB Facebook

Citește și EXCLUSIV | Miodrag Belodedici, după ce trofeul EURO 2020 putea să plece în bucăţi de la Bucureşti: ,,Se întâmplă şi lucruri nefericite!”