Gareth Southgate, după eliminarea Angliei: ”Croația a avut altă față în a doua repriză. S-a declanșat furtuna!”

Naționala Croației a învins, miercuri, la Moscova, cu scorul de 2-1, după prelungiri, reprezentativa Angliei, și s-a calificat pentru prima dată în istoria sa în finala Cupei Mondiale.

Imediat după calificarea dramatică din sferturile de finală ale Cupei Mondiale, atunci când Anglia elimina, la loviturile de departajare, reprezentativa Columbiei, britanicii au dat frâu liber viselor și au declarat la unison că ”Anglia va câștiga Mondialul”.

„It’s coming home”, (n.r. ”Se întoarce acasă”) a fost mesajul preferat al englezilor, slogan devenit viral, până aseară, pe rețelele de socializare. Doar că socoteala de acasă, nu s-a potrivit cu cea din ”târgul” mare al Mondialelor: pentru adjudecarea marelui trofeu, se vor lupta duminică, de la ora 18.00, Franța și Croația.

În schimb, Anglia și Belgia se vor duela, sâmbătă, de la ora 17.00, pentru locul 3 la acest turneu final.

Citește și Croația s-a calificat în finala Cupei Mondiale, după prelungirile cu Anglia

După ratarea calificării în finala Cupei Mondiale, Gareth Southgate, selecționerul Angliei, a recunoscut că echipa sa a dat dovadă de imaturitate în multe momente ale jocului și că nu a arătat foarte prospătă. Totuși, Southgate a ținut să îi felicite pe Kane&Co. pentru parcursul foarte bun de la acest turneu final:

Am ajuns la finalul unei curse extraordinare, într-un timp atât de scurt. În această seară nu am fost la nivelul pe care ni l-am fi dorit, dar cu siguranţă vom învăţa din greşeli şi vom fi mai puternici data viitoare.

Am jucat foarte bine în prima parte şi puteam avea un avantaj mai mare. Am avut câteva şanse, apoi în a doua repriză Croaţia a avut o altă faţă. Au înscris şi de acolo s-a declanşat furtuna.

Croatia Anglia2

Probabil atât am putut în acest moment, după atâtea meciuri. Dar în prelungiri am reacţionat, am luptat pentru suporterii noştri până la final. Sunt mulţumit de cum au răspuns jucătorii. Nu în seara asta neapărat, ci în toată această perioadă. Nu puteam să le cer mai mult, puţini credeau că vom ajunge în semifinale înainte de turneu, a declarat Gareth Southgate la finalul partidei.