FRF, balon de oxigen pentru Dinamo! Ce procent din datorii pot amâna cluburile

Comitetul Executiv al FRF le-a dat o mână de ajutor cluburilor aflate în dificultate în încercarea de a obţine licenţa pentru următorul sezon. Dinamo este printre marile beneficiare ale hotărârii.

Până la sfârşitul lui aprilie, fanii din programul DDB trebuie să adune aproximativ 800.000 de euro pentru a plăti datoriile către foşti jucători şi colaboratori ai clubului. FRF a pus în valoare o recomandare UEFA şi va permite cluburilor să împingă până în iunie o parte a datoriilor.

Cele 15 procente ar putea fi decisive pentru Dinamo, acolo unde fanii au şi aşa o misiune dificilă pentru ca dosarul de licenţiere să fie aprobat.

„Prin decizia Comitetului Executiv de astăzi, la propunerea administrației de licențiere, ne dorim să venim în sprijinul cluburilor care își doresc licență UEFA, de Liga 1 sau certificare de Liga 2. Am modificat regulamentul de licențiere și am creat mai multe posibilități, am dat mult timp, pentru ca formațiile să poată achita integral datoriile aferente anului trecut.

În cazul cluburilor care în ultimul an, 2020, au înregistrat venituri mai mici cu cel puțin 15% față de anul precedent, 2019, atunci un procent din aceste datorii, nu mai mult de 15%, poate fi plătit până la 30 iunie 2021, nu la finalul lunii aprilie, cât era până acum, în sistemul de licențiere.

La baza este inclusiv o circulară UEFA și o vom aplica doar în acest an. Comitetul Executiv a considerat că trebuie extins și pentru formațiile din Liga 1 și Liga 2. Aceste datorii pot fi doar către angajați, asigurări sociale și autorități fiscale”, a spus Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă.

CITEŞTE ŞI: Un nou obstacol în calea fanilor dinamovişti! Contra vrea să îşi primească banii