Fotbalistul român care l-a impresionat pe Sir Alex Ferguson! ”El este singurul pericol din echipa grecilor”

Sir Alex Ferguson a construit la Manchester United o echipă indestructibilă. Dar chiar și așa, s-a temut de un fotbalist român care i-a fost adversar în urmă cu mai mulți ani.

Cel care instaurat frica în inima celebrului antrenor scoțian a fost Lucian Sânmărtean (41 ani). Totul s-a întâmplat în toamna anului 2003, într-un meci din grupele UEFA Champions League, disputat pe Old Trafford. Mijlocașul evolua pe atunci la Panathinaikos, campioana Greciei, care l-a luat de la Gloria Bistrița pentru un milion euro.

sanmartean

“Când am intrat pe Old Trafford, am înţepenit. Sir Alex a zis ‘românul din echipa grecilor este singurul pericol’. Nu ştiu dacă în Premier League m-aş fi adaptat, mă refer la fizic. Jucătorii mari, dacă au un sezon mai slab, sunt mâncaţi”, a fost declarația lui Lucian Sânmărtean pentru as.ro.

Totuși, atenția specială de care a beneficiat cel supranumit ”Magicianul” nu a fost suficientă pentru o victorie istorică a grecilor pe Olf Trafford. Manchester United, cu Cristiano Ronaldo, Ruud Van Nistelrooy, Ryan Giggs sau Paul Scholes în componență, s-a impus cu un lejer 5-0.

sanmartean profimedia 0279228745 scaled
Foto: Profimedia

Lucian Sânmărtean a jucat în România la Gloria Bistrița, FC Vaslui, FCSB, Pandurii și FC Voluntari. Pe lângă Panathinaikos, a mai evoluat în străinătate la Utrecht și în Arabia Saudită. La națională, a jucat în 21 de partide fără să marcheze.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Destăinuirea unui fost internațional român: „Mutu mi-a zis că nu am ajuns mai sus fiindcă mi-era frică de succes”