Florin Tănase, caracterizat de unul dintre foștii antrenori: “Este un jucător exponențial pentru fotbalul românesc!”

Florin Tănase

Golgheterul Ligii 1 în momentul de față, Florin Tănase a ajuns om de bază la FCSB, acolo unde poartă banderola de căpitan și este dirijorul echipei!

Rămas liderul din teren al FCSB-ului și principalul marcator, mai ales după plecarea lui Dennis Man, căpitanul bucureștenilor a devenit un om de bază și în naționala lui Mirel Rădoi, care a decis să îl titularizeze în primele două jocuri ale României din acest an. Florin Tănase a punctat în meciul cu Macedonia de Nord, asta după ce în Liga 1 marchează la foc automat, fiind liderul detașat în clasamentul golgheterilor, cu 19 goluri marcate în actualul sezon.

Florin Maxim, unul dintre antrenorii cu care decarul FCSB-ului a lucrat de-a lungul timpului, a vorbit despre începuturile fotbalistului în vârstă de 26 de ani. Maxim povestește cum Florin Tănase l-a încântat încă de la primele apariții în tricoul celor de la FC Voluntari, formație pentru care a evoluat în 2013 după împrumutul de la Viitorul Constanța.

tanase-fcsb

“Tănase a fost pe val din momentul în care a venit la Voluntari. Am avut un meci în Cupă, țin minte că era Iencsi antrenor, și veniseră de la Viitorul mai mulți juniori, erau și Florin Tănase și Bogdan Țîru printre ei. În momentul în care l-am văzut la antrenamente mi-am dat seama că are ceva special. Tot timpul se demarca în gura porții, tot timpul finaliza bine, avea o liniște în joc, vedea bine jocul, simțea bine colegul și era destul de inteligent din punct de vedere tactic.

Era un copil la momentul respectiv și mi se părea foarte bun. Chiar vorbeam cu Dinu Todoran și îi spuneam: <<Ce bine apare uscatul ăsta, ce bine finalizează>>. Nu mi se pare nimic schimbat la Tănase, s-a maturizat. Pentru mine este un jucător exponențial pentru fotbalul românesc, chiar e pe val acum”, a spus Florin Maxim, potrivit Digi Sport.

4.000.000 de euro este cota de transfer a lui Florin Tănase, fotbalist care se află din vara anului 2016 în curtea celor de la FCSB, după transferul de la Viitorul Constanța. 27 de meciuri, 20 goluri și 7 pase de gol este bilanțul căpitanului “roș-albaștrilor” din acest sezon.

Citește și EXCLUSIV | Cum se poate transfera Florin Tănase de la FCSB: ,,Acolo e o realizare pentru el!”