Federația și Liga sunt sub presiune! Decizia UEFA care trebuie pusă neapărat în aplicare

FRF LPF

Forul european a trasat calendarul competițiilor din finalul acestui sezon, dar a stabilit și momentul la care ar trebui să înceapă stagiunea viitoare. 

Astfel, organismul condus de Aleksandr Ceferin a lăsat la dispoziția cluburilor lunile iunie și iulie pentru finalizarea competițiilor interne. Cel puțin ligile europene care au reprezentante în fazele finale ale cupelor europene ar trebui să își definitiveze ierarhiile până la 1 august pentru că UEFA dorește ca la acel moment să poată să înceapă duelurile continentale din Champions League și Europa League. Forul de la Nyon a alocat trei săptămâni pentru ca cele două întreceri să își desemneze câștigătoarele.

ch league

Cel mai probabil, sferturile și semifinalele vor avea loc într-o singură manșă. Numele tuturor echipelor calificate va fi aflat după disputarea returului optimilor care nu au mai fost programate din cauza pandemiei de coronavirus. UEFA a precizat că preferă ca jocurile decisive să se dispute fără spectatori în tribune pentru a se evita astfel o nouă răspândire a bolii. În condițiile în care totul se va finaliza în jurul datei de 22 august, forul continental recomandă ca stagiunea următoare să debuteze la jumătatea lunii septembrie, astfel încât pauza meciurilor oficiale pe continent să fie redusă la doar trei săptămâni.

CITEȘTE ȘI –>> Decizia luată de Ligă, deja contestată de unii! De ce au fost deranjați șefii Craiovei