FCSB, mai atractivă decât Leeds! Motivul deciziei: ”Acolo aveam posibilitatea asta”

A fost o perioadă în care FCSB atrăgea jucători în dauna unor echipe de mare tradiție din Anglia.

Un caz concret este Geraldo Alves (40 ani), cel care a ajuns la FCSB în 2010, refuzând oferta venită din partea celor de la Leeds United, club de tradiție din insulă și care în prezent evoluează în Premier League. Fundașul, care a venit la echipa lui Gigi Becali de la AEK Atena liber de contract, a explicat această decizie luată.

502322 geraldo alves

”Am ajuns la Steaua prin Victor Pițurcă. M-a sunat secundul lui. Abia terminasem contractul cu AEK Atena. M-au văzut, și un jucător român a fost acolo la probe, au vorbit cu el. Nu-l cunoșteam, l-am primit bine. Apoi, l-au întrebat pe el despre mine. A vorbit foarte bine despre mine și asta a fost.

Atunci eram în Portugalia și aveam două variante, FCSB și Leeds. La Steaua aveam posibilitatea de a mă lupta pentru campionat, la Leeds nu era așa, ei erau în Championship, în liga a doua.
geraldo1 scaled
Cum spuneam, am vrut la Steaua și am ales pentru că visul meu era să joc în Champions League, să devin campion, să joc în Europa. Când am intrat în București, m-am speriat puțin. Se întâmpla în 2010”, a spus fundașul portughez, conform Digi Sport.
Geraldo Alves a rămas la FCSB până în 2012, după care s-a tranferat la Petrolul Ploiești, iar în 2016, a câștigat titlul în Liga 1 alături de Astra Giurgiu.

CITEȘTE ȘI –>> Un fost campion al României, trecut pe la FCSB și Petrolul, intrigat: ”De ce românii nu fac la fel ca ungurii? E păcat”