RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Experiență horror pentru un fotbalist român în Anglia! „Eram marginalizat. Nu mă scoteau din «țigane»”

Sergiu Buș a sperat să dea lovitura în 2015, când s-a transferat de la ȚSKA Sofia la Sheffield Wednesday, în liga a doua engleză. Atacantul legitimat acum la Gaz Metan Mediaș își amintește cu amărăciune de experiența din Anglia și mărturisește că a fost marginalizat și discriminat de către coechipieri.

Sergiu Buș (27 de ani) a venit la Gaz Metan Mediaș în vara anului trecut, de la Levski Sofia. A fost o repatriere de succes, întrucât atacantul a reușit 8 goluri și 2 pase decisive în 20 de meciuri în Liga 1.

În februarie 2015, Sheffield Wednesday a plătit 800.000 de euro pentru transferul lui Sergiu Buș de la ȚSKA Sofia.

A reușit un gol și o pasă decisivă în 10 meciuri în tricoul ‘Bufnițelor’. După un sezon, a fost împrumutat în liga a doua italiană, la Salernitana.

Mi-a fost greu ca estic, deși nu critic. Am nimerit la o echipă din Yorkshire, tipic englezească, publicul extraordinar, fanii fantastici, dar în vestiar n-am avut lipici. Nu mă scoteau din ‘mă, țigane, ‘mă, române’, erau niște glume… Eram copil, acum, dacă aș merge, aș pune eu piciorul în prag! Aș ști cum să mă comport, nu m-aș lăsa călcat pe bătături.

E greu singur afară. M-am simțit singur în Anglia, eram marginalizat. Nu știam cum să mă impun, nici la fotbal, nici la îmbrăcăminte. Ăia acolo sunt mai cheltuitori, ei veneau cu Rolex-uri, cu mașini scumpe. Eu cu o brățărică primită de la soție! OK, știam limba, însă nu m-am adaptat. Contează prezența și prestanța într-un grup, cum te impui„, a spus Sergiu Buș pentru GSP.

Atacantul român, cotat în prezent la 750.000 de euro, și-a încheiat contractul cu Sheffield Wednesday în 2017.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare