EXCLUSIV | Verdict dur pentru naționala lui Rădoi: “România nu are jucători din care să aleagă!”

“Tricolorii” vor juca în preliminariile Campionatului Mondial din 2022 împotriva reprezentativelor din Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein!

Cu doar câteva zile înainte de debutul în campania de calificare pentru CM 2022, selecționerul Mirel Rădoi a fost depistat pozitiv cu COVID-19, astfel că are șanse foarte mici să stea pe bancă la primele meciuri ale României. Prima reprezentativă va debuta pe data de 25 martie, contra reprezentativei din Macedonia de Nord. „Tricolorii” mai au de disputat tot în această lună partidele cu Germania, 28 martie, și cu Armenia, 31 martie.

Fostul fotbalist de la Steaua, Rapid și Dinamo, Daniel Iftodi, a vorbit în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă despre situația echipei naționale a României din acest moment. Fostul mijlocaș este de părere că lui Mirel Rădoi îi este foarte greu să creeze o echipă puternică în momentul de față, asta deoarece nu are din ce jucători să aleagă. Ulterior, Iftodi a mărturisit că pentru actualul selecționer al “tricolorilor” a fost un pas prea mare preluarea băncii primei reprezentative.

Daniel-Iftodi-rapid-steaua-dinamo

Îmi doresc din tot sufletul ca România să se califice la Mondial, dar din păcate în ultimul timp am rămas doar cu dorința. Ca să poți avea o echipă națională bună, trebuie să ai jucători care evoluează în competiții puternice, iar noi nu prea avem asta acum.

Citește și ULTIMA ORĂ | Mirel Rădoi a fost depistat pozitiv cu COVID-19! Ce urmează acum pentru selecționerul României

La echipa națională contează foarte mult selecția și lotul pe care îl ai la dispoziție. Prima reprezentativă a României nu prea are în acest moment de unde să aleagă. Aceasta este realitatea, am ajuns să ne temem de naționale mici. Trebuie să existe un moment zero și să o luăm de la capăt cu totul! 

Din punctul meu de vedere pentru Mirel Rădoi a fost un pas prea mare venirea la naționala mare. La el nu se pune problema de cunoștințe, pentru că e foarte bine pregătit, dar consider că lipsa de experiență își spune cuvântul. Rădoi a mai antrenat o echipă de club și naționala de tineret, dar este prea puțin pentru un selecționer la prima reprezentativă., a spus Daniel Iftodi, pentru Realitatea Sportivă.

Citește și Cine va sta pe banca României în locul lui Mirel Rădoi, depistat pozitiv cu COVID-19! Ultimele detalii