EXCLUSIV | Un fost stelist este sincer înainte de Dinamo-FCSB: “Parcă nu mai e derby-ul acela de altădată!”

Meciul orgoliilor din România, Dinamo-FCSB, se va disputa în această seară, de la ora 20:45, pe stadionul din Ștefan cel Mare, în cadrul rundei cu numărul 21 din Liga 1!

Derby de România este primul de acest gen din noul an, iar partida din Ștefan cel Mare se anunță una deschisă oricărui rezultat, în ciuda pozițiilor din ierarhie ocupate de cele două echipe. Formația lui Jerry Gane primește vizita marei rivale de pe locul 11 în clasament, în timp ce elevii lui Toni Petrea sunt liderii Ligii 1, după 20 de etape disputate în actualul sezon.

dinamovisti derby

Fostul jucător al Stelei, Laurențiu Roșu (45 de ani), a vorbit în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă despre confruntarea din această seară. Fostul internațional este de părere că ultimele evenimente din fotbalul românesc, precum scandalul dintre FCSB și CSA, dar și problemele din Ștefan cel Mare, au făcut ca derby-ul României să își piardă din intensitate. Ulterior, Laurențiu Roșu a mărturisit că o vede pe FCSB favorită, dar se așteaptă la o evoluție bună și din partea elevilor lui Jerry Gane.

laurentiu rosu

“Au trecut anii și s-au schimbat multe lucruri în fotbalul românesc. În ultimul timp nu mai e Steaua, e FCSB, suporterii sunt împărțiți, unii cu echipa din Liga 1, alții cu noua echipă din liga a treia și parcă nu mai e derby-ul acela de altădată. Sunt conștient că vor fi ambiții mari din partea ambelor echipe și probabil vor câștiga cei care sunt mai în formă acum și cei care vor profita de greșelile celorlați.

Citește și Declarația care îi va înfuria pe “militari”! O legendă stelistă o vrea pe FCSB în Ghencea: “De ce să nu joace?”

S-a văzut și în ultimii ani că în ciuda faptului că o echipă a fost favorită, tot au existat probleme la meciuri de genul acesta, pentru că jucătorii se motivează și dau totul într-o astfel de partidă. Ținând cont de pozițiile din clasament putem spune în principiu că FCSB pleacă cu prima șansă, datorită stabilității de la nivelul clubului, a jucătorilor de valoare, au cel mai bun atac din România, deci stau foarte bine înainte de meciul cu Dinamo, dar și acolo sunt fotbaliști destul de buni, au obținut totuși rezultate pozitive în ciuda problemelor de acolo!”, a spus Laurențiu Roșu, pentru Realitatea Sportivă.

Ajuns la 45 de ani, Laurențiu Roșu a evoluat o bună parte din cariera sa pentru Steaua București. Fostul internațional a îmbrăcat tricoul roș-albaștrilor în perioada 1993-2000, urmând ca mai apoi să se transfere la CD Numancia.

Recreativo Huelva și Cadiz au mai fost echipele din cariera lui Laurențiu Roșu, retras în anul 2009 din activitate.

Citește și Prima reacție a Simonei Halep, după a treia victorie în trei zile la Melbourne: “Este unul dintre marile mele obiective!”