RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

EXCLUSIV | Un club de tradiție, în pericol de dispariție? “Exclud această variantă”

Poli Iași are probleme mari în acest sezon în a se menține în prima divizie a fotbalului românesc. 

Moldovenii nu au mai bătut pe nimeni de 10 etape, iar apărarea a ajuns la o medie de peste două goluri primite pe meci. Salvarea ar trebui să vină de la Nicolo Napoli, revenit la Iași după cinci ani. Viitorul clubului este incert însă în cazul retrogradării. Iar exemplele recente ale multor grupări care s-au desființat după ce au părăsit Liga 1 le dau fiori susținătorilor Politehnicii.

“Din punctul meu de vedere exclud această variantă a retrogradării, pentru că financiar va fi extrem de greu în privința bugetului. Nu vor mai fi banii din drepturile tv, care asigură grosul finanțării cluburilor de Liga 1. 

Pe de alta parte la Liga 2 este permisă finanțarea din partea oficialităților publice pentru că nu este considerat fotbal profesionist”, a fost analiza lui Ciprian Paraschiv, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

poli iasi

Istoria fotbalului ieșean consemnează un moment asemănător celui de care se tem fanii lui Frăsinescu & Co. Actuala echipă a luat ființă în 2010, după dispariția fostei societăți, ca urmare a retrogradării din primăvara aceluiași an! E adevărat că de atunci, Poli Iași a mai coborât odată în liga secundă.

Se întâmpla în 2013, dar moldovenii au avut puterea să revină anul următor în elită. De atunci s-au menținut în prima divizie reușind chiar să impresioneze de două ori. În 2016, au ajuns chiar și îmn Europa League după ce au câștigat play-out-ul, în timp ce doi ani mai târziu au ajuns chiar și în play-off cu Flavius Stoican antrenor.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Un președinte de club regretă mutarea făcută în urmă cu un an: „E clar că nu am fost inspirat”

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare