EXCLUSIV | Povești incredibile din vremea când fotbaliștii români jucau doar în Divizia A: “Să vedeți ce pățeam la vamă”

Emerich Dembrovschi a povestit în exclusivitate pentru realitateasportiva.net felul cum erau “întâmpinați” jucătorii generației  Guadalajara atunci când se întorceau din străinătate, de la diferite meciuri sau turnee de pregătire. 

La vremea respectivă, conducerea statului le interzicea transferul la cluburile importante de afară.

“Îmi aduc aminte că mergeam însoțiți de vreo 15 securiști care ne dezbrăcau la vamă să vadă dacă avem sau nu valută. Mai repede pot spune că generația noastră a fost uitată.

Doar cei de 65 de ani mai știu de noi. Poate că noi am fost la fel de buni ca Generația de Aur, doar că nu puteam să jucăm în străinătate la acea vreme, ei au avut această șansă”, a povestit fostul mare internațional, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

dembrovschi angelo niculescu

Acesta își aduce aminte că la vremea când se pregătea pentru cel mai important moment al carierei sale, evoluțiile sale îi erau urmărite de Gheorghe Burleanu, tatăl actualul șef al FRF.

“Îl știu de pe vremea când era un puști, când eu jucam la Bacău el venea la stadion, știu că apoi a jucat în Divizia A la mai multe echipe. Acum aud că actuala conducere a FRF ar dori să țină departe Generația de Aur, însă ea nu poate fi izolată, sunt jucători cu mare valoare care nu pot fi ignorați de nimeni. 

Mă interesează ca echipa națională să meargă bine, să câștige, să avem bază de selecție, infrastructură și să îi ajungem din urmă pe cei cu fotbal bun. Cu domnul Stoichiță mă cunosc, recent am participat alături de el la inaugurarea unei școli de fotbal la Sighet”, a mai dezvăluit Emerich Dembrovschi. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | El este garantul promovării pentru una dintre cele mai iubite echipe: “Poate fi și președinte și antrenor”