EXCLUSIV | “Niciunul nu poate face pasul la naționala mare!”. Verdictul dat după campania fără eșec a tineretului la Euro 2021

Reprezentativa sub 21 de ani a reușit o victorie și două remize în grupele turneului final din Ungaria, insuficient însă pentru o prezență în sferturile de finală a competiției. 

În ciuda faptului că nu au pierdut în fața unor adversare cu nume precum Olanda și Germania, tricolorii mici nu l-au impresionat pe Iosif Rotariu.

“Uitați-vă, că dintre ei, doar Andrei Vlad și Olaru fac față la nivelul Ligii 1, oricum prestațiile de la tineret nu sunt neapărat un criteriu de evaluare. Sunt multe națiuni care nu dau interes așa mare competițiilor de acest nivel.

Mă încântă că au făcut cinci puncte în această grupă, dar niciunul dintre ei nu poate face pasul la echipa mare”, a fost reacția lui Iosif Rotariu, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

romania olanda U21 1

Stilul ofensiv al naționalei mari nu a fost copiat și la tineret, iar acest lucru s-a văzut la capitolul goluri primite.

“Dacă jucau Man, Mihăilă și Florinel Coman la tineret credeți că mai făceam egal cu Olanda sau Germania? Noi încercând să jucăm ofensiv oferim adversarilor foarte multe spații. La noi mulți dintre fotbaliști joacă numai atunci când au mingea.

Exclud că nu dau totul, dar atât pot. Noi îi supraevaluăm, dar campionatul României are un ritm scăzut. Dacă se maturizează jucătorii tineri și acumulează experiență atunci vom putea progresa“, a mai evidențiat acesta. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Avertismentul trimis pentru selecționer după primele trei meciuri din drumul spre Mondial: “Nimeni nu te așteaptă să construiești”