EXCLUSIV | Avertismentul trimis pentru selecționer după primele trei meciuri din drumul spre Mondial: “Nimeni nu te așteaptă să construiești”

Naționala a început luna trecută parcursul spre Campionatul Mondial din Qatar, unul care se va desfășura în premieră în afara lunilor de vară ale anului. 

Iar ambiția tricolorilor este să readucă România la un turneu final al competiției supreme a fotbalului după 24 de ani. Startul campaniei nu a fost chiar cel dorit după ce Pușcaș & Co au pierdut două dintre primele trei jocuri din grupă. Desele schimbări din echipă de la un joc la altul arată că Mirel Rădoi nu a găsit încă o formulă câștigătoare.

“Normal trebuie să fie 7-8 jucători care să joace permenant și să formeze nucleul primei reprezentative, iar pe lângă ei să vină câțiva care să confirme. La echipa națională nimeni nu te așteaptă să construiești. Vina e a tuturor. Și a jucătorilor și a lui Rădoi și a factorilor de decizie din fotbalul românesc”, a fost de părere Iosif Rotariu, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

MIrelRadoiAdiMutu

Rădoi a ajuns pe banca selecționatei de seniori după două experiențe ca antrenor la FCSB și naționala de tineret.

“Trebuie mai multă maturitate și responsabilitate, trebuie antrenori cu experiență. Noi i-am avut în ultimii 30 de ani pe Ienei, Iordănescu, Gheorghe Constantin, Pițurcă, oameni care aveau o carieră în spate.

Și experiența o capeți doar antrenând, nu ai cum să o dobândești la 35-40 de ani. Și Rădoi și Mutu provin din mari jucători, au un viitor în față, vor învăța pe parcurs și din lucrurile care nu le vor ieși”, a încheiat fostul mare internațional. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Rădoi, criticat pentru folosirea lui Stanciu pe alt post la națională: “Nu are ce căuta acolo!”