EXCLUSIV | Jocul lui Nicolae Stanciu, analizat de un fost internațional român: “Își dorește foarte mult asta”

Fostul internațional român Florentin Petre (45 de ani) a vorbit despre Nicolae Stanciu.

Mijlocașul este lider la Slavia Praga, însă nu și la naționala României. Fostul jucător al lui Dinamo spune că la prima reprezentativă sunt mai mulți jucători de profilul lui Stanciu.

“Am văzut că are o atitudine foarte bună la echipa de club. Își dorește foarte mult să fie el jucătorul care pasează decisiv, care conduce jocul. La națională sunt mai mulți jucători care își doresc aceste lucruri, precum Maxim sau Ianis Hagi. Se vede că Stanciu face un efort foarte mare, dar l-aș vrea puțin mai sus. 

stanciu

Pe Stanciu nu îl văd pe bandă. El e un jucător de creație. Îl văd de la mijoc în sus, sau în spatele vârfurilor. E un jucător care construiește frumos, care urcă. Te aștepți de la el și să aibă câte o execuție frumoasă din când în când, așa cum a avut la echipa de club”, a declarat Florentin Petre, în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă.

florentin petre

Florentin Petre a câștigat cu Dinamo 3 titluri, patru Cupe și o Supercupă. În naționala României are 52 de selecții și șase goluri. A jucat la Euro 2000 și Euro 2008.

Nicolae Stanciu a rmarcat trei goluri și a reușit două pase decisive în această stagiune din Europa League. Mijlocașul a înscris 10 goluri și a oferit șase pase decisive în prima ligă cehă.

Citește și VIDEO | Nicușor Stanciu, cel mai bun din Cehia! Ce premiu a primit internaționalul român al Slaviei Praga