EXCLUSIV | Jackie Ionescu și episodul care l-a dezamăgit crunt: “Vă amintiți acel banner al galeriei dinamoviste?”

Fostul jucător și antrenor al Timișoarei a fost un adversar declarat al lui Dinamo de-a lungul anilor, iar fanii echipei din Ștefan cel Mare i-au “amendat” atitudinea cu un banner extrem de “sugestiv”. 

Războiul dintre părți a început la sfârșitul anilor ’80 când Timișoara antrenată de Jackie Ionescu i-a pus piedică marii echipe a “câinilor”, iar “tupeul rarisim” a fost urmat de o retrogradare a bănățenilor în Divizia B. Fanii câinilor nu au uitat întâmplarea și l-au luat la țintă pe Jackie Ionescu chiar și la ani buni distanță de la acel moment.

“Eu despre Dinamo nu mai vreau să vorbesc de pe vremea când galeria dinamovistă a afișat un banner la un meci cu Timișoara: “Jackie Ionescu, nu ai de gând să mori odată?”.

Eu i-am tratat ca adversari tot timpul, când am putut i-am bătut, când au fost ei mai buni, am pierdut. Dar am jucat toate meciurile cinstit, nu am căzut la pace, ăsta a fost păcatul meu. Tot din acea perioadă datează și disputa mea cu Mircea Lucescu”, s-a destăinuit Jackie Ionescu, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net.  

galerie dinamo

Chiar și așa, legenda fotbalului timișorean nu dorește răul lui Dinamo.

“Era previzibil să ajungă aici dacă au ajuns să se autofinanțeze și nu au avut niciun ajutor de la Ministerul de Interne. Nu prea avea cine să se implice. Dar Dinamo nu este o echipă slabă, este bulversată psihologic.

Au un antrenor bun cum este Mulțescu ce i-ar putea sălta. Ar fi bine să scape de retrogradare pentru frumusețea fotbalului că ne-am obișnuit cu ei de vreo 70 de ani. Dar parcă ar fi bine să își schimbe numele”, a mai evidențiat marele rival al dinamoviștilor din trecut. 

CITEȘTE ȘI –>> Debandadă la Dinamo! Adam Nemec a plecat din cantonamentul echipei fără explicaţii