EXCLUSIV | Duckadam, la 61 de ani! Cum se simte ‘eroul de la Sevilla’ la 34 de ani de la cea mai importantă noapte

Helmuth Duckadam, fostul mare portar al Stelei, împlinește astăzi, 1 aprilie, vârsta de 61 de ani și a vorbit în exclusivitate pentru realitateasportiva.net, despre faptul că își va celebra aniversarea în izolare, alături de familie.

Din cauza pandemiei de coronavirus, președintele de imagine al FCSB-ului este nevoit să își petreacă ziua de naștere acasă, izolat, alături de soție și fiică.

“Sărbătoresc în familie, alături de soție, de fiică, doar atât, din păcate” ,a spus Duckadam.

Helmut Duckadam, directorul de imagine al vicecampioanei României, prezintă o carieră remarcabilă ȋn fotbal, care a debutat ȋn 1977 la echipa Constructorul Arad şi a continuat cu succes, la echipa Steaua Bucuresti.

Acesta este supranumit „Eroul de la Sevilla”, după ce în finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona a apărat toate cele patru lovituri de departajare consecutive. Portarul și-a amintit de vremurile în care a reușit o performanță înscrisă în Cartea Recordurilor.

Da, 34 de ani! Le țin foarte bine socoteala, chiar acum 3 ani am sărbătorit 30 de ani de la Sevilla. Păi, din păcate sau din fericire, a trecut o viață de om, 34 de ani, foarte mult. Sigur, amintirea acelei nopți încă mai rămâne. Simțim și vârsta în fiecare dimineată, deoarece sportul lasă urme, și nu neapărat cele mai bune. Important e să fim sănătoși, să ne bucurăm de familie, de cei din jurul nostru și să avem o viață decentă”, a spus Helmuth Duckadam în exclusivitate pentru realitateasportiva.net.

La data de 25 martie 2008, Duckadam a fost decorat de către Președintele României, Traian Băsescu, cu Ordinul „Meritul Sportiv” pentru rolul avut în câștigarea Cupei Campionilor Europeni alături de clubul Steaua, în 1986.

CITEȘTE ȘI: ULTIMA ORĂ | Turneul de la Wimbledon a fost anulat! Reacția Simonei Halep