ULTIMA ORĂ | Turneul de la Wimbledon a fost anulat! Reacția Simonei Halep

Organizatorii turneului de tenis de la Wimbledon au anunțat că ediția din acest an nu se va juca, din cauza pandemiei de coronavirus. Este pentru prima dată după Cel De-al Doilea Război Mondial când competiția londoneză este anulată.

Turneul era programat în perioada 29 iunie – 12 iulie și oferea premii totale în valoare de peste 40 de milioane de euro.

Tot sezonul pe iarbă a fost abandonat, iar competițiile ATP și WTA rămân suspendate cel puțin până la 13 iulie.

Este o decizie pe care n-am luat-o cu ușurință, dar ne-am gândit la sănătatea publică și la binele tuturor celor care contribuie la organizarea Wimbledon. Considerăm că este decizia corectă să anulăm ediția din acest an și să ne concentrăm pe modalitățile prin care putem folosi resursele de la Wimbledon pentru a ajuta comunitățile locale.

Ediția cu numărul 134 de la Wimbledon va fi programată în perioada 28 iunie – 11 iulie 2021“, se arată într-un comunicat.

Anunțul vine după ce un alt turneu de Mare Șlem, Roland Garros, a fost reprogramat pentru perioada 20 septembrie – 4 octombrie. Competiția pe zgură trebuia să înceapă în luna mai.

Simona Halep este campioana en titre în competiția feminină de la Wimbledon. Constănțeanca a postat un mesaj după auzul acestei vești.

Sunt foarte tristă să aud că Wimbledon nu va avea loc în acest an. Finala de anul trecut va rămâne una dintre cele mai fericite zile din viața mea! Dar traversăm un moment care este mai important decât tenisul și cea mai bună veste este că Wimbledon va reveni la anul. Asta înseamnă că voi fi și mai entuziastă să-mi apăr titlul cucerit acolo! Rămâneți puternici și continuați să credeți“, a scris Simona pe Instagram.

Simona Halep (28 de ani) a învins-o anul trecut în finală pe americanca Serena Williams, scor 6-2, 6-2.

Turneul de la Wimbledon este cea mai veche competiție de tenis din lume, fiind fondat în 1877.