RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

EXCLUSIV | Fost internațional român dă de pământ cu pretendentele la titlu: “Ne luptăm între noi că e cam grea lupta cu străinii”

Sorin Ghionea (41 de ani), jucător al celor de la FCSB în perioadele 2002-2003 și 2004-2010, a vorbit despre lupta la titlu din acest an, dar și despre lipsa rezultatelor pe plan extern a echipelor de fotbal românești.

O să fie o luptă între cele trei: FCSB, CFR și Craiova. Celalte trei echipe din play-off vor face lupta asta mai frumoasă. Pentru că orice loc mai sus, atât sportiv dar și financiar, înseamnă mult pentru cei implicați.

Dar dacă iei campionatul și nu ajungi să te lupți cu cei puternici în Europa…practic ne luptăm noi între noi că așa suntem noi, românii. Practic, ne luptăm noi între noi și când ajungem afară e cam grea lupta cu străinii. Dar nu prea mai ajungem afară, asta e durerea mare.

craiova tbilisi profimedia 0555293380
Foto: Profimedia

Eu am jucat în Europa, începând din 2005 până am plecat din Ghencea. Antrenor era Walter Zenga, când am eliminat-o pe ȚSKA Sofia. Ne-am bucurat atât pe teren, cât și în vestiar. Zici că l-am luat pe Dumnezeu de un picior, așa mare a fost bucuria. Pentru că nu realizam atunci. Nu prea știam ce înseamnă. Eu am mai participat și cu Galațiul în cupele europene. Bine, eram un copil atunci.

Dar când am eliminat-o pe ȚSKA Sofia au fost trăirile așa de mari încât ziceai că am eliminat Champions League. Toate au venit în baza muncii, a valorii și a dramului de noroc. Totul pleacă de la mediul juvenil“, a declarat Sorin Ghionea, în exclusivitate, pentru Realitatea Sportivă.

ghionea1 AFP PHOTO DANIEL MIHAILESCU profimedia 0025636842
Foto: Daniel Mihăilescu

Ghionea a câștigat două titluri de campion în Ghencea (2005 și 2006) și o Supercupă a României (2006). De asemenea, mai are în palmares o semifinală de Cupa UEFA și trei calificări în Liga Campionilor, unde a marcat un gol. A debutat în echipa națională în 2002, la amicalul România – Ucraina, 4-1, și a bifat 13 meciuri în total. El a mai jucat pentru Oțelul, Rostov, Poli Timișoara, ASA Târgu Mureș, Chiajna sau Viitorul. În prezent, Sorin Ghionea deține o școală de fotbal privată, alături de Petre Marin.

Citește și EXCLUSIV | George Ogăraru, refuzat de unul dintre foștii colegi din Ghencea: „Am fost contactat”

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare