EXCLUSIV | Evaluarea lui Rădoi după 10 meciuri ca selecționer: “Are deficiențe de așezare a jucătorilor în teren”

Mirel Rădoi are ca obiectiv calificarea naționalei la Mondialul din 2022, dar de îndeplinirea obiectivului se îndoiesc tot mai mulți oameni de fotbal după startul dezamăgitor al campaniei de calificare.

Și ținând cont și de faptul că doar 13 echipe de pe bătrânul continent ajung la sărbătoarea fotbalului din Qatar, misiunea pare și mai dificilă. Criticile nu au întârziat să apară după pașii greșiți ai naționalei. Unul dintre reproșurile la adresa lui Rădoi în ultima perioadă a fost legat de desele schimbări ale titularilor de la un meci al altul. În partida cu Armenia au fost 6 schimbări față de primul 11 trimis în teren cu Germania.

“Aparent ar fi normal să existe, dacă cei 6 se cuplează cu cei care au rămas în echipă. Și așa se vede mai puțin lipsa de omogenitate indiferent câți jucători se schimbă. Nu e criză de valoare, ci de antrenori și de selecție.

Rădoi are deficiențe de așezare a jucătorilor în teren, mulți nu joacă pe postul lor. Fotbaliștii trebuie să evolueze pe postul lor nativ, am văzut că pe Ianis l-a băgat într-un meci în banda dreaptă, total neconvenabil lui”, a fost necruțător Jackie Ionescu, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

radoi echipa nationala 

Rădoi i-a urmat pe banca naționalei lui Contra, în noiembrie 2019. Bilanțul său în meciurile oficiale este de 2 victorii, 2 egaluri și 5 înfrângeri.

“În România fotbalul s-a nivelat, se pot face 4-5-6 naționale de același nivel cu compoziții diferite, dar de un nivel bun, cu tehnicitate medie. Echipa are potențial mai bun decât rezultatele înregistrate, principalul talent este conceperea formației.

Este dificil ca selecționer, pentru că alții văd mereu altfel componența echipei. Și adversarii se confruntă cu aceleași probleme, sunt fluctuații. Nu poți să memorezi primul 11 lucru valabil și în cazul nostru, doar marile forțe au formule mai stabile”, a mai completat legenda fotbalului timișorean. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | “La un astfel de rezultat se renunță!”. Cine ar fi plecat de pe banca naționalei după rușinea din Armenia