EXCLUSIV | Echipa care și-a regăsit identitatea și se pregătește de noi performanțe: “Este un lucru imens”

Timișoara a trăit în ultimii 20 de ani fel de fel de frământări din punct de vedere fotbalistic, iar mai multe echipe au reprezentat orașul în încercarea de a reuși performanțe care să facă cinste bănățenilor. 

În prezent ASU Poli pare a fi formația care să ducă mai departe tradița fotbalistică pe Bega. Lucru confirmat și de Jackie Ionescu.

“Timișoara și-a refăcut baza după mulți ani de bâjbâială, se revine la matcă și din punct de vedere organizațional este un lucru imens. Are un antrenor bun, specialist în promovări. 

Și poate reuși și de această dată. Jucătorii sunt combativi, însă poate intra oricine în Liga 1 pentru că play-off-ul e foarte nivelat din punct de vedere valoric”, a susținut Jackie Ionescu, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

asu poli bucurie

Actualul proiect a pornit din Liga 6 iar inițiativa suporterilor a fost sprijinită și de Insitutul Politehnic.

“Este și o conducere bună, puținii bani de care au nevoie îi primesc din partea  Universității. La Timișoara este un bazin imens de fotbaliști, ne mai trebuie doar antrenorii care să îi pregătească. ACS Poli a fost un hibrid, numele echipei trebuie să fie Politehnica, să se renunțe la acel ASU”, a mai comentat gloria fotbalului timișorean.

Timișoara și-a pierdut echipa care a scris istorie odată cu retrogradarea ei în Liga 3 în 2002. Însă în Banat a apărut Poli AEK București, o formație adusă în vestul țării după ce reușise promovarea în Liga 1 chiar în acea vară. Artizanul acelei mutări a fost Toni Doboș. Ulterior, formația alb-violetă a fost preluată de grupul condus de Marian Iancu însă după retrogradarea decisă de comisiile FRF din 2011 și refuzul acordării licenței un an mai târziu aceasta s-a dizolvat. Însă timișorenii au mai reușit o “inginerie”. Au importat o altă echipă ce promovase de această dată în Liga 2.

acs poli trecut
Sursă foto: Leczki Jozsi / MEDIAFAX FOTO

E vorba de ACS Recaș, transformată în ACS Poli Timișoara și care a reușit promovarea un an mai târziu chiar pe prima scenă a fotbalului românesc. După patru sezoane de Liga 1, a urmat o dublă retrogradare care a aruncat în anonimat clubul bănățean. În tot acest timp, ASU Poli a tot avansat, proiectul de suflet al supoterilor având din ce în ce mai mulți adepți. Echipa a reușit să obțină recunoaștere pe plan local fiind considerată continuatoarea adevăratei Politehnici.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Revolta lui Iosif Rotariu după ce un proiect important s-a tot amânat: “Cum de alții au putut și noi nu ?”