EXCLUSIV | Echipa de “județ” care le dădea fiori granzilor din fotbalul românesc: “Gicu Constantin și Halagian își doreau să joace cu noi”

Gabi Stan este un nume important în istoria fotbalului brașovean. Antrenor al mai multor echipe din orașul de la poalele Tâmpei, acesta constată scăderea calității competițiilor la toate nivelurile.

Antrenorul în vârstă de 68 de ani și-a început cariera de principal la Metrom Brașov, în Liga 4, la sfârșitul anilor ’80. La vremea respectivă echipa sa era curtată de granzii campioantului pentru partide amicale.

“Făceam o retrospectivă zilele trecute și mi-am adus aminte că pe când eram antrenor la Metrom Brașov în Liga 4 aveam în componență jucători de 18-19 ani. Și venea Craiova în cantonament acolo și cereau să joace cu noi. Și mă băteau greu de tot.

Și Halagian își dorea să se dueleze cu noi, îmi spunea <<Tu ne întinzi>>. A fost o echipă pe care am luat-o din județ și am dus-o până aproape de promovarea în Liga 1. Astăzi, Liga 3 este sub nivelul anilor trecuți, e diferență mare între ce a fost odată și ce este acum. Nici societatea nu permite”, a argumentat Gabi Stan, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

gabi stan

Metrom a fost una dintre echipele care a reprezentat Brașovul de-a lungul timpului în al doilea eșalon fotbalistiv al României. Gabi Stan a antrenat echipa în perioada 1988-1992, după ce și-a făcut “stagiatura” ca secund la concitadina Tractorul. În 1991, Metrom a promovat în Liga 2, acolo unde a rămas timp de 10 sezoane consecutive. Ardelenii sunt protaginiștii unuia dintre meciurile care au rămas în istoria Diviziei B. În etapa a doua a sezonului 1996-1997, în partida pierdută contra celor de la Petrolul Moinești, goalkeeperul oaspeților, Dan Moței, a marcat un gol și a apărat două penaltyuri! 

CITEȘTE ȘI –>> ”Gașca nebună” a fotbalului românesc, planuri de revenire în elită! ”Vrea să readucă echipa”