RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

EXCLUSIV | Declarație năucitoare a unui fost internațional român: „Vrem să ne dăm mai deștepți ca toți, dar suntem lași”

Dănuț Lupu (53 de ani) a avut o declarație incendiară la adresa românilor. Fostul mijlocaș a vorbit despre cele două cazuri de rasism în care au fost implicați români.

Arbitrul Sebastian Colțescu a fost criticat pentru că l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce, camerunezul Pierre Achille Webo, cu termenul de ”ăla negru”, în schimb când Marius Șumudică a fost numit „țigan„, antrenorul nu a fost apărat în țară așa cum ar fi trebuit.

Întrebat de ce Sebastian Colțescu a fost blamat pentru greșeala sa, iar într-un alt caz, Marius Șumudică nu a fost apărat de români, Dănuț Lupu a avut o declarație incendiară despre poporul român.

Șumudică nu e nici turc nu e nici neamț, e român. Noi, românii, nu ne apărăm între noi. Noi și pe arbitrul Sebastian Colțescu, în loc să-l apărăm, i-am dat în cap. Noi suntem o nație care nu ne apărăm. Noi vrem să ne dăm mai deștepți ca toți, dar ceilalți sunt unde sunt, iar noi suntem unde suntem. Noi niciodată nu ne-am apărat între noi. Noi facem pe pacifiștii. <<Hai domne să nu facem scandal, lasă nu e nimic>>. Suntem lași„, a declarat Dănuț Lupu, în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă.

La finalul săptămânii trecute, în timpul unei emisiuni, Erman Toroglu (72 de ani), fost fotbalist și arbitru turc, în prezent analist TV, a avut o reacție extrem de jignitoare la adresa lui Marius Șumudică. ”Se comportă ca un țigan, e un țigan”, a spus acesta. ”Cum să-i spun altfel, să-l numesc cerșetor?”, a mai spus fostul sportiv, iritat deoarece Șumudică a cerut un contract mai mare la fostul său club, Gaziantep.

Marius Şumudică şi-a reziliat, duminică, de comun acord, contractul cu clubul turc de fotbal Gaziantep. Tehnicianul român a avut o serie remarcabilă de 15 meciuri consecutive fără înfrângere în acest sezon la Gaziantep și a ocupat, temporar, primul loc în Super Liga turcă.

Dănuț Lupu spune că nu întotdeauna performanțele obținute primează, ci contează și atitudinea față de patronii clubului.

Să știți că nu contează neapărat rezultatele. Atâta timp cât te cerți cu patronul tăul, el te poate da afară oricând. Lucescu a fost dat afară deși calificase naționala României. Atâta timp cât ai niște discuții contradictorii cu șeful tău… Fiecare cum își așterne așa doarme.

Am ajuns într-o eră în care dacă știi să pupi, mergi mai departe. Dacă nu pupi nu mergi mai departe„, a mai spus fostul mare jucător Dănuț Lupu, pentru Realitatea Sportivă.

Lupu s-a retras din activitatea de fotbalist în 2001. De-a lungul carierei, fostul mijlocaș a jucat pentru Dinamo, echipele grecești Panathinaikos, Korinthos și OFI Creta , Rapid, formația italiană Brescia şi pentru Tzafririm Holon, din Israel. A cucerit cinci trofee.

La echipa naţională, Dănuţ Lupu a jucat în 14 partide, în 1989 – 1998. A făcut parte din lotul României la Campionatul Mondial din 1990, organizat în Italia.

Citește și EXCLUSIV | Dinamo, ținta unei escrocherii: “Salariile astea nu sunt făcute ca să-și ia jucătorii bani”

 

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare