EXCLUSIV | Decizia care a provocat cutremurul în handbalul românesc ar putea fi atacată!

Consiliul de Administrație al FRH a decis limitarea numărului la trei jucători extracomunitari pentru echipele de handbal masculin. Decizia a fost luată la limită, prin votul dublu al președintelui FRH, Alexandru Dedu. 

Votul pentru implementarea acestei reguli a fost egal, 8 pentru (inclusiv președintele Dedu) și 8 împotrivă.

Potrivit regulamentului, președintele a mai votat o dată, iar decizia a fost luată, așadar, la diferență de un vot.

Hotărârea a produs un adevărat cutremur în handbalul masculin. Dinamo este echipa lovită cel mai tare, având 8 extracomunitari în lot.

De altfel, conducerea dinamoviștilor și fanii din PCH au lansat un atac dur la președintele FRH.

DETALII AICI: Dinamo, atac dur la Alexandru Dedu! „S-a răzbunat pe noi!” Reacția președintelui FRH – EXCLUSIV

Realitateasportiva.net a stat de vorbă și cu fostul handbalist și vicepreședinte FRH Remus Drăgănescu, aflat în tabăra celor care au votat împotriva propunerii lui Dedu, la ședința Consiliului de Administrație.

remus draganescu

Nu este normal să fie adoptată o asemenea măsură. Valoarea este cea care trebuie să fie factorul determinant. Nu contează că e negru, că e alb, că vine din Ditrău sau din ce țară vine.  Da, asa este, Dinamo are cel mai mult de suferit. Chiar eu am lansat această problemă în consiliu. Cluburile trebuie să fie libere să decidă pe cine transferă, acest drept nu trebuie îngrădit. Tot ce pot să vă spun în acest moment este că această decizie poate fi contestată“, a declarat Remus Drăgănescu. 

În tabăra celor care au votat împotrivă se află și Gheorghe Tadici și Steluța Luca.