Dinamo, atac dur la Alexandru Dedu! “S-a răzbunat pe noi!” Reacția președintelui FRH – EXCLUSIV

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a reglementat numărul jucătorilor extracomunitari care pot fi legitmați la cluburile din România. În stagiunea viitoare, numărul este liminat la trei. Regula lovește cel mai tare în Dinamo, echipă care evoluează în playoff-ul Champions League. 

La Dinamo sunt legitimați, în acest moment, opt jucători din afara zonei Euro. Asta însemană că, din stagiunea viitoare, trebuie să renunțe la cinci dintr ei.

Cei de la Dinamo și suporterii din PCH susțin că decizia are efecte imediate la Dinamo. Jucătorii extracomunitari sunt afectați că vor fi obligați să plece și asta chiar înaintea unui meci din Champions League, cel de duminică, de la ora 17.30, cu Sporting.

În tur, “dulăii” s-au impus cu 26-25 în Portugalia.

Decizia FRH a fost luată pe muchie. Votul în Consiliul de Administrație a fost de 8 la 8. Potrivit regulamentului, în condiții de egalitate, președintele mai votează o dată. Iar Dedu a înclinat balanța în favoarea limitării numărului de extracomunitari.
PCH a postat pe pagina oficială a facțiunii un mesaj virulent la adresa președintelui FRH.

 

“ADIO, HANDBAL! Îi mulțumuim GROPARULUI Dedu!

(…)

Omul preferă să cadă în penibil, să distrugă orice speranță a performanței, doar pentru a-și satisface orgoliul personal.

Chiar înaintea meciului decisiv de duminică cu Sporting, Dedu a luat o decizie care va destabiliza tot lotul lui Dinamo, pentru că în urma hotărârii de ieri a FRH, clubul nostru va trebui să renunțe la 5 dintre cei 8 jucători extracomunitari.

La Dinamo, printre cei mai valoroși jucători, avem:
– trei tunisieni – Bannour, Alouini, Missaoui
– doi iranieni – Saeid Heidarirad, Mousavi
– un sârb – Vujici
– un egiptean – Mamdouh
– un brazilian – Nantes Campos

Jucătorii noștri sunt cu moralul la pământ din cauza deciziei FRH. Oameni care și-au petrecut ani buni din viață aici, care au învățat limba română odată cu gustul sarmalelor (pregătite special pentru ei cu carne de vită), oameni care și-au adus familiile aici, care au refuzat oferte din Germania, Danemarca sau Ungaria, pentru că au prins rădăcini printre noi, SE SIMT ACUM IZGONIȚI de criteriile stupide ale lui Dedu.

Băieții stau să-și caute echipe în loc să se concentreze pentru returul de duminică.

(…)

Iată ce a declarat Daniel Gerorgescu despre aceasă REGULĂ ANTI-DINAMO:

Eu am fost cel care i-am strâns pe toți președinții de club ca să schimbăm vechile criterii, unele în detrimentul performanței. Președintele Dedu pe cine s-a răzbunat acum, pe mine, că doar eu i-am strâns! Mi-e lehamite deja, să facă ei performanță! Să vină cei care au votat această regulă să-i motiveze ei pe jucători acum, înaintea meciului cu Sporting Lisabona, de duminică.

Cu ce e mai bun un bulgar decât un tunisian, un italian decât un sârb? Ne ducem în cap, echipă națională nu mai avem, au văzut că Dinamo luptă în Europa, ne dau în cap

Citește mesajul complet mai jos:

Realitateasportiva.net l-a contactat pe președintele federației. Grăbit să ajungă la o întâlnire, Alexandru Dedu a spus că Dinamo ar fi renunțat oricum la o parte din jucătorii extracomunitari.

Dinamo ar fi trebuit să renunțe la unii dintre jucătorii care nu sunt din zona Euro. Am ajutat de fapt Dinamo, fiindcă dacă se mențineau regulile dinainte pierdeau jucători. Nu am citit ce au spus, nu vreau să comentez mai mult. Uitați-vă ce criterii au fost înainte și ce criterii sunt acum, a spus Dedu.

În afară de Dinamo, alte echipe afectate sunt Dobrogea Sud Constanța, Steaua și CSM Bacău, cu câte patru jucători extracomunitari

Criterii diferite la fete

La masculin, transferurile se fac potrivit vechilor reguli. Un jucător poate fi legitimat dacă este la echipa națională a țării sale, cu minimum 10 selecții. În plus, dacă jucătorul are peste 33 de ani, trebuie să aibă măcar o selecție în ultimul an, într-un meci oficial.

De asemenea, pot fi transferați și jucători din primele trei țări din clasamentul EHF pe coeficienți de țară.

La fete, potrivit gsp.ro, se aplică criteriile actuale. O jucătoare trebuie să facă parte dintr-o echipă națională clasată între primele 10 formații la Europene, Mondiale și Jocurile Olimpice.

Sunt eligibile și jucătoarele care au participat la Final Four-urile Ligii Campionilor și Cupei EHF, în ultimii doi ani.