EXCLUSIV | De ce sunt umiliţi jucătorii din cauza regulii U21: ,,Antrenorii nu riscă, pentru că patronii cer rezultate”

Regula U21, care impune în startul unei echipe, în Liga 1, câte doi jucători eligibili pentru naşionala de tineret a stârnit o mulţime de controverse.

Cei mai mulţi dintre antrenori aleg să schimbe unul dintre jucătorii sub 21 de ani, pentru că doar pe unul sunt obligaţi să-l ţină pe teren în permanenţă, iar de cele mai multe ori, tinerii fotbalişti au fost umiliţi, fiind schimbaţi la prima întrerupere a jocului.

schimbare mirica

Toni Sedecaru, fost jucător la Steaua şi actual antrenor la Jiul Petroşani, a vorbit, în exclusivitate, pentru Realitatea Sportiva, despre regula U21 impusă în fotbalul românesc. Acesta este de părere că jucătorii sunt schimbaţi imediat de pe teren de către antrenori, pentru că şi aceştia sunt presaţi cu rezultatele de către pattroni de club. Fostul fotbalist vine însă cu o soluţie, pentru a nu mai exista episoade neplăcute în Liga 1.

Citeşte şi Ce se întâmplă cu regula U21 din Liga 1! Anunţul venit din partea FRF

,,Există tertipuri, portiţe prin care antrenorii nu-i folosesc pe acei jucători, pentru că şi ei sunt obligaţi de patroni să aibă rezultate. Şi poate un jucător de 19-21 de ani nu are valoare sau nu poate face faţă să joace la momentul ăla.

Toni Sedecaru

Ar fi fost mai bine, cred eu, un regulament de acum 20-30 de ani, când erau echipele sub 21 de ani, care jucau un campionat separat. De acolo alegeai cel mai bun şi-l promovai la echipa de seniori. Taote regulamentele astea sunt benefice fotbalului, dar antrenorul nu riscă, pentru că în spate sunt patronii, care cer rezultate. Sunt foarte puţini antrenori care se pot răţoi cu patronii sau să facă ei echipa. Tot timpul patronii intervin, pentru că ei finanţează. Nu ştiu câţi dintre ei se pricep la fotbal.”, a declarat Toni Sedecaru, pentru realitateasportiva.net.

Toni Sedecaru a jucat la Steaua în perioada 1990-1992, când a prins meciuri importante în cupele europene.

În prezent, fostul fotbalist o pregăteşte din postura de antrenor pe Jiul Petroşani, echipă aflată în acest moment în Liga a 3-a.

Fostul fundaş a mai trecut în cariera de jucător şi pe la echipele Vatra Dornei, Jiul Petroşani, Minerul Lupeni şi Nyíregyháza din Ungaria.

Toni Sedecaru Valderrama

Citeşte şi EXCLUSIV | Regula U21 din Liga 1 trebuie regândită! ,,Cât de puternic ai fi ca jucător, când te scoate în minutul 1, te demoralizează”