EXCLUSIV | Cum se vede din exterior implicarea Guvernului în sportul românesc: ,,Poate recuperăm 30% din copii”

După ce Guvernul Ungariei a făcut investiţii masive în sport, acum, România ar putea prelua acelaşi model care a început deja să da roade la maghiari.

Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, a declarat în cadrul emisiunii Realitatea Sportiva, de pe Realitatea Plus, că încearcă să redea strălucirea sportului din România, implementând modelul care este de succes în Ungaria.

Eduard Novak

Toni Sedecaru, fost fotbalist la Steaua şi actual antrenor la Jiul Petroşani, a vorbit despre implicarea Guvernului în sportul românesc, în exclusivitate pentru Realitatea Sportiva. Acesta este de părere că implicarea Guvernului României în sport nu ar putea fi decât una benefică, având în vedere că tot mai puţini copii aleg să practice un sport în aceste vremuri în care condiţiile de pregătire sunt minimale.

,,Ar fi foarte bine ca Guvernul României să aloce bani, nu numai pentru fotbal, ci pentru toate sporturile. Ar fi bine, e păcat, pentru că am ajuns la multe ramuri sportive să nu mai contăm, pe plan mondial, european. Din câţi bani există s-ar putea şi pentru sport. Totul trebuie să aibă un început şi copiii ar putea fi ajutaţi, ca să îi mai distragem de la alte activităţi.

Toni Sedecaru

Dacă alocă Guvernul bani pentru sport, poate recuperăm 30% din copii, făcând un sport. Asta înseamnă o ora, o oră şi jumătate de antrenament pe zi, i-am avea acolo. În primul rând, pentru sănătate, pentru socializare. În sport nu se învaţă doar sport, se învaţă multe lucruri, cu condiţia ca antreorul să fie specializat, să fie în primul rând, pedagog şi în al doilea rând, antrenor. Vorbesc de copii şi juniori.”, a declarat Toni Sedecaru, pentru realitateasportiva.net.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Cum a ajuns Eduard Novak ministru al Sportului: “Eu i-am trimis un mesaj”

Ministrul Sportului anunţă că pentru a se face performanţă în sport, trebuie lăsate deoparte toate orgoliile

Imediat dupa instalarea guvernului Viktor Orban la Budapesta, cei de acolo și-au dat seama că prin sport vor putea să redea mândria poporului maghiar. A fost o strategie care a dat rezultate.

eduard novak

Și ca să ne iasă și nouă trebuie să lăsăm la o parte orgoliile pentru că în sport conteaza doar performanța. Vreau ca până la sfârșitul anului să avem strategia făcută, felul cum vom finanța federațiile, pe care dintre ele le prioritizăm”, a explicat Eduard Novak, în exclusivitate, în emisiunea Realitatea Sportivă.

Toni Sedecaru a jucat la Steaua în perioada 1990-1992, când a prins meciuri importante în cupele europene.

În prezent, fostul fotbalist o pregăteşte din postura de antrenor pe Jiul Petroşani, echipă aflată în acest moment în Liga a 3-a.

Fostul fundaş a mai trecut în cariera de jucător şi pe la echipele Vatra Dornei, Jiul Petroşani, Minerul Lupeni şi Nyíregyháza din Ungaria.

Toni Sedecaru Valderrama

Citeşte şi EXCLUSIV | Strategia pe care vrea să o aplice ministrul Sporturilor: „A dat rezultate acolo”