Ultrașii și jandarmii au avut parte de un nou conflict, la meciul dintre Pescărușul Sarichioi și Oțelul Galați, din Cupa României.

Ultrașii Oțelului au scandat lozinici împotriva PSD, jandarmii au fost deranjați de scandări, iar apoi suporterii au cerut ca aceștia să se legitimeze. Jandarmii au acționat în forță din acel moment, au dat cu spray-uri lacrimogene, iar unul dintre ultrașii Oțelului, care s-a suit pe gard, a ajuns la Spitalul Județean din Tulcea, după ce nu a mai putut respira.

Comunicatul Oțelului

„Clubul nostru îşi exprimă solidaritatea faţă de suporterii oţelari ce au efectuat deplasarea la meciul din Cupa României de pe terenul formaţiei Pescăruşul Sarichioi şi condamnă excesul de zel al firmei de pază ce ar fi trebuit să asigure securitatea acestei partide.

Considerăm că fotbalul trebuie să reprezinte un spectacol atât pe teren, dar şi în tribună, însă fără să se depăşească limitele fair-play-ului, al respectului şi al civilizaţiei, motiv pentru care tragem un semnal de alarmă privind modul în care agenţii firmei de pază au reacţionat asupra fanilor noştri, acţionând în mod abuziv cu spray-urile din dotare, doi dintre suporterii noştri necesitând îngrijiri medicale. Clubul nostru consideră că asemenea acţiuni nu sunt acceptabile, aceste decizii de a rezolva în mod disproporţionat o situaţie ce avut la bază un incident minor nu sunt justificate.

Suntem alături de suporterii noştri care au demonstrat în atâtea rânduri că îşi susţin echipa în mod paşnic, civilizat şi necondiţionat”.