EXCLUSIV | Comparație măgulitoare pentru fanii din DDB: “Se poate face o paralelă cu suporterii Borussiei Dortmund”

pch-doar-dinamo-bucurești-ddb

Susținătorii roș-albilor țin locul patronilor invizibili din Ștefan cel Mare într-o perioadă în care spaniolii nu pot asigura finanțarea atât de necesară pentru continuarea activității clubului. 

Și nu puțină lume din fotbalul românesc aplaudă implicarea fanilor dinamoviști în salvarea grupării înființate în 1948. Iuliu Mureșan se alături pe lista celor care laudă eforturile Peluzei Cătălin Hîldan, dar și a câinilor din toate colțurile lumii care s-au înscris în proiectul DDB. Fostul șef al CFR-ului compară situația de acum a lui Diamp cu ce a traversată de Borurussia Dortmund în urmă cu 15 ani.

“La Dinamo este o constantă iubirea suporterilor, practic ei se află la conducerea clubului, este unic în fotbalul românesc. Merită toate felicitările, la fel și jucătorii care au rămas și sunt loiali lui Dinamo. 

Fanii sunt fantastici prin ceea ce fac, se poate face o parelelă cu Borussia Dortmund atunci când suporterii au făcut totul pentru salvarea de la faliment a echipei lor de suflet”, au fost vorbele lui Iuliu Mureșan, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

zidul galben

Clubul german a fost la un pas de a sucomba din cauza unor datorii acumulate la mijlocul anilor 2000. Fanii au pus însă umărul la salvarea Borussiei și impactul lor în viața echipei a convins mai multe instituții bancare să acorde împrumuturile de care Dortmund avea mare nevoie pentru a merge mai departe. Cu stadionul plin meci de meci, clubul a înregistrat o creștere a veniturilor care i-au permis să diminueze datoriile până aproape de zero.

Ulterior, performanțele sportive înregistrate în mandatul lui Jurgen Klopp au adus și profit. Nu este mai puțin adevărat că și rivalii de la Bayern Munchen au contribuit la redresarea fostei câștigătoare a Ligii Campionilor. Dorindu-și să aibă în continuare parte de o concurență acerbă în Bundesliga, bavarezii le-au întins o mână de ajutor galben-negrilor care și-au revenit și ulterior chiar le-au luat fața în întrecerea internă.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Războiul impresarilor, prin ochii unui fost șef de club: “Este partea urâtă a fotbalului”